Bolečina v spodnjem delu trebuha
POPOVI ZDRAVNIKI

Bolečina v spodnjem delu trebuha

10.04.2019, 13:58
0

VPRAŠANJE

Pozdravljeni, že nekaj let se spopadam z bolečino v spodnjem desnem delu trebuha, ki včasih seva tudi v desno nogo. Večkratni pregled z ultrazvokom je pokazal, da ni ničesar, prav tako ni ishias. Bolečina je topa in najintenzivnejša v mirovanju (počivanje, spanje - ali zjutraj ob prebujanju). Pomaga če se raztegnem, stegnem nogo ... Nazadnje so mi na ultrazvoku rekli, da bi lahko šlo za eno od trebušnih mišic, ki se ji reče tudi stresna mišica. Prosim za nasvet glede vzroka in odprave težave. Hvala. Lep pozdrav

ODGOVOR

Navajate, da ste opravili  preiskave, v katerih ni bilo ugotovljenega posebnega vzroka za prisotnost bolečine. Glede na opisano, je možno, da bolečina izhaja iz strukturnega neravnovesja telesa, ko je zaradi vpliva stresnih vzorcev porušena statika telesa.

 Stresni vzorec- lahko je fizičnega, emocionalnega, mentalnega ali spritutalnega izvora- kreira restrikcijo  v mehkih tkivih.  To vpliva na telesno držo in lego strukture- okostja, mišic, vezi, fascie. Posledično se razvijejo silnice stresa, ki potekajo po telesu.  Glede na to kako te silnice stresa potujejo po telesu se lahko s časoma bolečina razvije kjerkoli v telesu.

Lahko opravite test tako, da se postavite pred ogledalo, položite dlani na vrh črevnic in opazujete ali je vidna morebitna razlika – ena dlan je nekoliko višje kot druga. Pomeni višjo lego črevnice in močnejši stres v telesu.

V primeru, da je bolečini razlog strukturno neravnovesje telesa je moč telo poravnati s povsem neinvazivnimi tehnikami, ko z rahlimi dotiki sproščamo stresne vzorce ujete v tkivih na mestih kjer se čuti radiacija stresa,  kar posledično pripelje do sprostitve in poravnave telesa.

Jani Golobič, licencirani shiatsu terapevt

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Po načrtnem napadu z jedko kislino in več kot 250 ...
TV ODDAJE
Miha Vodičar: S Tanjo sva se super ujela, oprosti ...
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
Vsi načini barvanja pirhov
ZADOVOLJNA.SI
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
MOSKISVET.COM
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
BIBALEZE.SI
Vse, česar niste vedeli o carskem rezu
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...