20.01.2018
LJ
/ -2°
Menstruacija 10 stanj, ki lahko povzročijo težave z menstruacijo Trebuh To je najboljši način za kurjenje maščob na trebuhu, pravijo znanstveniki Paradontoza Bolezen dlesni lahko povzroča enega najbolj smrtonosnih rakov Spolnost Zobozdravniki bi vas kmalu lahko pričeli spraševati o vašem spolnem življenju. Preverite zakaj!

Tanja iz Košane: Bo razstrupljanje rešitev za težave s prebavo in alergijami?

Vizitin mesec razstrupljanja

Šest zmagovalcev naše nagradne akcije začenja svoje enomesečno razstrupljanje. Do boljšega zdravja in počutja si bodo pomagali z Enterosgelom, silikonskim gelom iz naravnega silicija. Tanja bo tako poskušala rešiti svoje težave s prebavo in alergijami. Razstrupljati pa se je mogoče tudi povsem preventivno.

Razstrupljanje - 13
Šest nagrajencev je začelo svoje razstrupljanje z Enterosgelom, silikonskim gelom iz naravnega silicija. (Foto: Aljoša Kravanja)

Iskali smo tri nagrajence. Ker se vas je na mesec razstrupljanja prijavilo zelo veliko, pa smo se odločili, da jih izberemo enkrat več. Ines, Tanja, Sara, Maruška, Robert in Andrej bodo, da bi izboljšali svoje zdravje in počutje, vsak dan vzeli tri žlice Enterosgela. "To je medicinski pripomoček," pojasni farmacevt Janez Erčulj, mag. farm., ki jim bo stal strokovno ob strani. "Podpre naravni sistem izločanja snovi, ki škodijo telesu in lahko na dolgi rok povzročajo najrazličnejše tegobe."

Razstrupljanje - 3
Tanja Repič: Z Enterosgelom se bo razstrupljala, da bi rešila prebavne težave, ki jih povzročajo alergije. (Foto: Aljoša Kravanja)

Pomoč pri prebavnih težavah

32-letna Tanja Repič iz Košane se je za razstrupljanje odločila, ker jo muči gastritis. Gre za težave z želodčno sluznico, ki se pojavijo, ker jo nekaj draži. Enterosgel pa pospeši odstranjevanje snovi, ki jo lahko dražijo. 

Pri Tanji zdravniki sumijo, da gre pravzaprav za alergijo neznanega izvora. "Ne zavedamo se dovolj, da že s hrano v manjših količinah zaužijemo škodljive snovi, ki sicer ne povzročajo akutne zastrupitve, a se v našem telesu nalagajo in na dolgi rok načenjajo zdravje, povzročajo slabše počutje," pojasni farmacevt Erčulj. "Denimo na sadju so lahko voski, da je videti lepše. Takšne snovi potem zastajajo v našem prebavnem sistemu, ker so jetra preobremenjena in vseh strupov ne zmorejo odstraniti. Takšne snovi potem sluznico dražijo in dražijo in se v določenem trenutku začnejo manifestirati kot določena zdravstvena težava." Enterosgel pa podpre njihovo izločanje iz telesa in na ta način ustvari okolje, v katerem se lahko sluznica prebavnega sistema obnovi.

Pomoč pri alergijah

Zaradi alergij je po Enterosgelu posegel tudi Robert Baranašič iz Mirne. 26-letni reševalec ve, na kaj je alergičen, in sicer so to določeni sadeži in oreščki. Enterosgel pripomore k lajšanju alergijskih težav in podpre zdravljenje alergij s tem, da iz telesa pospeši izločanje snovi, ki delajo telo bolj reaktivno ali celo povzročajo alergijske reakcije. "Zaradi tega ta silikonski gel pomaga pri vseh težavah, ki so posledica prevelike reaktivnosti organizma – od koprivnice in senenega nahoda do bronhialne astme in atopičnega ali seboroičnega dermatitisa."

Rešitev za atopični dermatitis

Zaradi atopičnega dermatitisa bo Enterosgel preizkusila 22-letna Ines Šubic iz Škofje Loke. Upa, da ji bo pomagal tako kot 25-letnemu Ninu Horvatu, ki je olajšanje začutil že po dveh tednih. Ptujčan je vedel, da mu suho in srbečo kožo povzroča nekaj, kar je v procesirani hrani. "Potem ko sem 14 dni užival Enterosgel, sem si rekel, da moram narediti preizkus," nam je povedal. "Zato sem šel že za zajtrk v restravracijo s hitro hrano, za kosilo spet na hamburger in še za večerjo na kebab. In sem bil prav presenečen, ker sem se naslednje jutro zbudil naspan. Po navadi bi me ponoči zbudila huda srbečica."

Razstrupljanje - 12
Farmacevt se je pogovoril z vsakim nagrajencem. Andrej upa, da mu bo Enterosgel pomagal pri Chronovi bolezni. (Foto: Aljoša Kravanja)

Pomoč pri hujšanju

40-letna Maruška Kenig iz Medvod bo z Enterosgelom poskušala izboljšati stanje svoje koprivnice. To so kožni izpuščaji, ki so ravno tako posledica prevelike reaktivnosti v organizmu. Razstrupljala pa se bo tudi zaradi težav s prebavo. Te se lahko pojavijo, ker so se v prebavilih nabrali strupi, ki jih dražijo. "Te snovi Enterosgel veže nase in jih izloči iz telesa," razlaga farmacevt Erčulj. "Če je bilo draženje dolgotrajno, nekaj časa traja, da se vnetja izboljšajo ali pomirijo in se obnovi sluznica. Ampak tako si lahko počasi spravimo prebavo v red." Pri dolgotrajnem draženju se namreč celotna prebavna mikroflora spremeni. Ni več normalna in na koncu se to lahko pozna tudi na presnovnem sistemu, saj recimo Maruška opaža, da se kar ne more znebiti odvečnih kilogramov, četudi se res trudi, da se prehranjuje zdravo. Lažje izgubimo odvečne kilograme, če v telesu ni snovi, ki to preprečujejo.

Podpora pri zdravljenju bolezni črevesja

Enterosgel je lahko podpora pri zdravljenju razjede želodca in dvanajsternika ter vseh bolezni črevesja. Zato si bo z njim skušal pomagati tudi 36-letni Andrej Grobovšek iz Preddvora, ki se spopada s Chronovo boleznijo. To je kronično vnetje sluznice. "Študije kažejo, da Enterosgel pomaga, ker zmanjša draženje v črevesju," mu razlaga Janez. "Ta sicer ni vzrok Chronove bolezni. Tega ne poznamo. Ampak vemo pa, da draženje stanje bolezni poslabša. Če se vzrok tega draženja odstrani, se lahko črevesje vsaj malo pomiri in obnovi, preide v boljše stanje." Zato je Enterosgel tudi koristna podpora pri zdravljenju sindroma razdražljivega črevesja, malabsorbsijskega sindroma in ulceroznega kolitisa. Priporočljivo ga je jemati še, kadar vam predpišejo antibiotike, saj pomaga obnoviti koristno mikrofloro v prebavnem traktu.

Razstrupljanje - 16
Farmacevt Janez Erčulj razstrupljanje z Enterosgelom priporoča vsem, ne le tistim, ki jih zaradi zastajanja strupov v telesu že mučijo zdravstvene težave. (Foto: Aljoša Kravanja)

Pomoč pri težavah s kožo

Zaradi težav s prebavo in kožo bo gel preizkusila 32-letna Ljubljančanka Sara Košir. Enterosgel lahko pri težavah s kožo pomaga, ko so te posledica slabega presnavljanja. Takrat različna mazila in drugi izdelki za zunanjo rabo ne morejo pomagati tako kot Enterosgel, ki s tem, ko telo razstrupi, presnovo razbremeni. Sara je uspešno izgubila kar 60 kilogramov, a težave s presnovo so lahko še vedno posledica prevelike teže v preteklosti.

Razstrupljanje je lahko preventiva

Spremljajte, kako bo Enterosgel pomagal našim šestim nagrajencem. Lahko pa se mesecu razstrupljanja pridružite tudi vi in tako naredite nekaj za vaše zdravje in počutje. Razstrupljate se lahko tudi, če vas ne mučijo nobene težave. Preventivno.

Enterosgel razstrupi tako, pove farmacevt Erčulj, da "gre, ko ga zaužijemo, skozi prebavni sistem in veže nase vse škodljive tujke, ki se potem skupaj z njim izločijo iz telesa z blatom. Pri tem se nikamor ne absorbira in ne vpliva na noben proces v telesu." Gre za gel iz naravnega silicija.

Pomoč pri popuščanju ledvic, zamaščenih jetrih, povišanem holesterolu

Enterosgel je lahko podpora, ko ledvice ne delajo več dovolj dobro. "Saj potem iščejo druge poti izločanja in ena izmed poti je tudi črevesje." Lahko je tudi podpora pri zdravljenju zamaščenih jeter. Ta organ je v telesu zadolžen za odvajanje škodljivih snovi. Če je preobremenjen, se to v določenem trenutku začne kazati v obliki zamaščenosti pa tudi tako, da se v krvi poveča raven slabega holesterola in trigliceridov. Če jetrom pomaga pri razstrupljanju, pa jih vsaj malo razbremenimo.

Sponzorirana vsebina.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave