18.12.2017
LJ
/ -2°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Voda Že poznate 1-mesečni sladkorni detoks in vse njegove prednosti? Maščoba 4 bolezni, ki jih lahko zavremo tudi naravno Čokolada Kaj se zgodi s telesom, če samo za 9 dni prenehamo uživati sladkor?

To je pomagalo rešiti težave z atopičnim dermatitisom

Sedemleten Nik se z atopičnim dermatitisom bori od svojega prvega leta. Stanje se je leto za letom slabšalo. In pred enim letom postalo neznosno. Prvošolček ni mogel niti v šolo. A končno bo le lahko začel normalno guliti klopi. Pomagalo mu je uživanje silikonskega gela iz naravnega silicija.

Atopični dermatitis - 1
Sedemleten Nik se spopada z atopičnim dermatitisom. (Foto: Aljoša Kravanja)

Nik Ledinski
Tako hudo je bilo včasih. (Foto: osebni arhiv)

"Po celem telesu je imel žive rane," pripoveduje Nikova mamica Sanja Ledinski. "Cel je bil v razpokah. Jokal je ves čas. Kopati se ni hotel, ker ga je voda pekla. Mazali smo ga in mazali (z različnimi kremami op. a.), on pa se je ves čas praskal." Tako hudo je postalo pred enim letom. Pred šestimi meseci so se pojavile luske. Poleg atopičnega ga je prizadel še psoriazni dermatitis. Nič ni pomagalo, dokler niso preizkusili medicinskega pripomočka Enterosgel. To je silikonski gel iz naravnega silicija.

"Po tem gelu je pa koža bila veliko boljša. In to po celem telesu," pripoveduje Sanja. "Prej pa niti noge ni mogel stegniti, ker je imel same žive rane. Zdaj tega več ni. Edino na nogicah, vratu, ušesih in rokicah ima še dermatitis, povsod drugje je gel kožo pozdravil." Ni bilo pa izboljšanje takojšnje. Pokazalo se je po dveh mesecih jemanja. "Ampak smo pa točno vedeli, da je pomagal ravno ta gel. Ker prej smo kupovali vse mogoče kreme, bili smo na bioresonanci, poskusili smo s homeopatijo. Bili smo tudi na dermatološki kliniki." Ampak nič ni pomagalo.

Sedaj je Sanja presrečna, da je njen sin spet živahen in igriv. "Sedaj je že veliko bolje. Spet se hoče igrati z otroki, se družiti. Več časa tudi zdrži (zunaj in v družbi op. a.). Ker prej pa nič ni mogel. Veliko je ležal, bil je zamorjen in nervozen, ni se rad družil z nikomer. Zdaj končno tudi ponoči spimo in ni več utrujen." Od septembra je prvošolec, a je zaradi dermatitisa veliko manjkal. Sedaj pa bo končno lahko začel normalno guliti klopi.

Gel, ki pomaga tudi pri senenem nahodu, koprivnici, bronhialni astmi

Dermatitis povzročajo alergije. Enterosgel pa pomaga, ker v črevesju veže snovi, ki ga lahko dražijo, in s tem prepreči, da bi spet prešle nazaj v kri, namesto da se izločijo, pojasni farmacevt Janez Erčulj, mag. farm. "Ko v telo vnašamo različne škodljive snovi, te dražijo imunski sistem. Ta postane bolj reaktiven. Če se jemlje Enterosgel, pa je tega draženja manj. In je tudi reaktivnost telesa na alergene manjša. Tega alergena mora biti potem bistveno več, da izzove alergijsko reakcijo." Zaradi tega ta silikonski gel iz naravnega silicija lahko pomaga pri vseh težavah, ki so posledica prevelike reaktivnosti organizma. Ne le pri atopičnem, ampak tudi pri ostalih vrstah dermatitisa, pri koprivnici, senenem nahodu, bronhialni astmi in ostalih alergijah različnega vzroka.

 

Nik Ledinski
Nik, preden je začel uporabljati Enterosgel. (Foto: osebni arhiv)

Gel, ki razstrupi

"Enterosgel tvori kroglice. V teh kroglicah so luknjice, ki posrkajo vase določene snovi. In sicer škodljive tujke, ki lahko povzročajo različne tegobe, bolezni, slabo počutje. Iz črevesja jih izloči skupaj z blatom." Iz črevesja se izloči tudi Enterosgel, ki se nikamor ne absorbira in "je zato popolnoma varen za uporabo." Le nase veže snovi, ki v telo ne spadajo. "Ne zavedamo se dovolj, da že s hrano v manjših količinah zaužijemo tudi škodljive snovi, ki sicer ne povzročajo akutne zastrupitve, a se v našem telesu nalagajo in na dolgi rok načenjajo zdravje, povzročajo slabše počutje," pravi farmacevt. Z Enterosgelom se lahko zato nekajkrat na leto preventivno razstrupi vsak. In tako poskrbi za boljše zdravje in počutje.

Gel, ki pomaga pri težavah s prebavo in črevesjem

V prebavnem traktu in črevesju se lahko naberejo določene snovi, ki ju dražijo. Dolgotrajno draženje povzroči vnetja in slabšo prebavo. S tem pa slabo počutje. "Ampak mi te snovi, ki dražijo, ne moremo identificirati. Točen mehanizem delovanja Enterosgela sicer ni popolnoma znan, predvidevajo pa, da z vezavo teh snovi v črevesju zmanjša draženje in izboljša stanje, kar so potrdile tudi študije," razlaga Erčulj. Če je bilo draženje dolgotrajno, nekaj časa traja, da se pozdravijo vsa vnetja in se obnovi sluznica. Ampak tako si lahko počasi spravimo prebavo v red. Enterosgel je lahko tudi podpora pri zdravljenju razjede želodca in dvanajsternika ter bolezni črevesja – Crohnove bolezni, sindroma razdražljivega črevesja, malabsorbsijskega sindroma, ulceroznega kolitisa. Priporočljivo ga je jemati tudi, če vam predpišejo antibiotike, ker pomaga obnoviti koristno mikrofloro v prebavnem traktu.

Razstrupljanje - 16
Farmacevt Janez Erčulj: Enterosgel je lahko podpora pri zdravljenju razjede želodca in dvanajsternika ter bolezni črevesja – Crohnove bolezni, sindroma razdražljivega črevesja, malabsorbsijskega sindroma, ulceroznega kolitisa. (Foto: Aljoša Kravanja)

Razstrupljanje - 13
Ravno poteka mesec razstrupljanja z Enterosgelom. Šest bralcev se bo poskušalo s tem gelom razstrupiti in tako izboljšati svoje zdravje in počutje. Kako jim bo to uspelo, si lahko ogledate v naslednjem prispevku. (Foto: Aljoša Kravanja)

Sponzorirana vsebina.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave