16.01.2019
LJ
/ -1°

Petra Škof, igralna terapevtka

Kot psihologinja je zaposlena na osnovni šoli, kot učiteljica ISP in izvajalka DSP. V popoldanskem času pa deluje kot igralna terapevtka, v zasebnem Centru za igralno terapijo, kjer svetuje in preko igralne terapije pomaga otrokom s čustvenimi in vedenjskimi težavami.

Petra Škof
Petra Škof

Visokošolski študij psihologije in podiplomski študij igralne terapije je zaključila v Angliji in sedaj, kot psihologinja in igralna terapevtka deluje v zasebnem Centru za igralno terapijo.

Igralna terapija je v Sloveniji novost, medtem, ko je v svetu od 70-ih let ena vodilnih terapij na področju otroške psihologije. Namenjena je otrokom med 4 in 12 letom starosti, ki se soočajo s številnimi čustvenimi in vedenjskimi težavami, kot so: učne težave, težave v socialnih odnosih, telesna prizadetost, vedenjske težave, težave v komunikaciji, in številne težave, ki so posledica travmatičnih izkušenj (ločitev staršev, smrt najbližjih, čustvena in telesna zloraba, medvrstniška agresija...).

S pomočjo igralne terapije, ki poteka individualno ali skupinsko, otrok ob prisotnosti igralne terapevtke dobi priložnost, da skozi igro "ubesedi" svoje težave, se z njimi sooči, se jih nauči nadzorovati, jih razreši ali zavrže.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave