16.01.2019
LJ
/ -1°

Petra Urek, svetovalka ob izgubi otroka

Usposobljena terapevtka na področju žalovanja. Terapevtka pomaga žalujočim staršem, družini pa tudi drugim, ki se srečujejo z žalostnim dogodkom.

Petra Urek
Petra Urek (Foto: V.M.)

Terapevtka Petra Urek deluje pod okriljem društva Solzice, ki pomaga s soočanjem smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu. Je soavtorica knjige Prazna zibka, strto srce in številnih strokovnih prispevkov objavljenih v revijah. Udeležuje se tudi kontaktnih oddaj na televiziji in radiu.

V Sloveniji pripravlja in izvaja učne delavnice za zdravstvene delavce, žalujoče starše, njihove družine in delodajalce. V sodelovanju s porodnišnicami sodeluje in svetuje ob slovesu otroka. Izvaja individualne razgovore, koordinira podporne skupine, svetuje, usmerja starše na poti žalovanja. Žalujoče vodi skozi procese žalovanja in jim nudi oporo, da premagajo oz. sprejmejo smrt otroka in da znova zaživijo kvalitetno življenje po izgubi.

 

 

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave