17.12.2017
LJ
/ -2°
Voda Začela sem redno piti jabolčni kis in zgodilo se je to ... Trebuh 7 živil, ki kurijo maščobo in spodbujajo presnovo Trebuh Trik, da zmanjšate željo po sladkem in slanem Meningitis Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo

Kaj bi morali vedeti, če želite zanositi?

Pari bi morali imeti spolne odnose trikrat na teden, če želijo zanositi, svetuje priznana londonska ginekologinja dr. Geetha Venkat. Eden ključnih razlogov za težave z neplodnostjo je danes stresno življenje s preveč obveznostmi.

Zaljubljen par v postelji - 5
Če želite otroka, bi morali imeti spolne odnose trikrat na teden, pravi ugledna britanska ginekologinja. (Foto: Thinkstock)

"Eden glavnih problemov, da ženske danes ne morejo zanositi, je, da živimo preveč stresno in imamo preveč obveznosti," v intervjuju za Daily Mail pove priznana britanska ginekologinja in strokovnjakinja za (ne)plodnost dr. Geetha Venkat. "Če želite zanositi, bi preprosto morali imeti večkrat spolne odnose. Eden glavnih razlogov, da pari ne morejo spočeti otroka, je, da nimajo rednih spolnih odnosov. Sperma v maternici preživi od 48 do 72 ur." Če ima par odnose trikrat na teden, je torej veliko možnosti, da bo prišlo do spočetja.

Rednih spolnih odnosov pa največkrat ljudje nimajo, ker živijo stresno in imajo vsak dan veliko preveč obveznosti. "Ko pridejo domov, se želijo le še uleči pred televizijo. Moji tipični pacienti so pari, ki so izredno uspešni oziroma od sebe ogromno zahtevajo." Zaradi tega so enostavno preveč utrujeni za redno spolnost. "Na koledarju si označijo, kdaj ženska ovulira, in imajo spolne odnose takrat. Toda ženski cikel je nepredvidljiv in pogosto lahko ovulacijo napovedo napačno ter tako zamudijo dneve, ko bi lahko spočeli otroka. Poleg tega je treba pri napovedovanju ovulacije vedeti, da traja en dan, da spermiji dosežejo jajčece, zato bi morali imeti spolne odnose že en dan pred ovulacijo."

Študije so pokazale, da bo 84 odstotkov parov zanosilo v enem letu, če bodo imeli redne spolne odnose brez zaščite. Povprečen čas, v katerem bo par tako zanosil, je šest mesecev. V primeru, da niste več najmlajši in po šestih mesecih rednih nezaščitenih odnosov ne zanosite, bi zato takrat morali za mnenje povprašati zdravnika. Ta bo opravil več preiskav in izključil, da bi lahko bila težava neplodnost, zaradi katere bi se morali zdraviti.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
Žarko Plevnik 17.01.2016 14:37:42
Kaj je to ljubezen!
kajenje je zdravo 17.01.2016 12:47:56
Pa še nekej je pozabla oment - v teh zmešanih časih, je pomembno, da ljudi opomneš, v ktero lukno je treba natankat bičkarje.
 
muc matic 17.01.2016 11:58:16
V spalnici ne sme biti interneta in mobitela in potem bo že veliko lažje.
Volgangeg 17.01.2016 11:24:21
eni so pa res bogi da rabijo tako dolgo
ata janez 15.01.2016 10:32:51
Kaj storiti,da ženska zanosi?To pa je težko vprašanje,Včasih smo ga "noter dali",potem pa mora še "špricniti"in stvar je" ocvrta."
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave