21.06.2018
LJ
32° / 17°
Lubenica To vas zagotovo osveži! Trebuh Narobe smo se lotili hujšanja. Tu je ključna napaka, ki jo delamo naprava ReduStim
ReduStim – napovejte vojno trdovratnim maščobam
Amar Samad ''Počutim se, kot bi se spet rodil''. Poglejte ga danes

Kaj bi morali vedeti, če želite zanositi?

Pari bi morali imeti spolne odnose trikrat na teden, če želijo zanositi, svetuje priznana londonska ginekologinja dr. Geetha Venkat. Eden ključnih razlogov za težave z neplodnostjo je danes stresno življenje s preveč obveznostmi.

Zaljubljen par v postelji - 5
Če želite otroka, bi morali imeti spolne odnose trikrat na teden, pravi ugledna britanska ginekologinja. (Foto: Thinkstock)

"Eden glavnih problemov, da ženske danes ne morejo zanositi, je, da živimo preveč stresno in imamo preveč obveznosti," v intervjuju za Daily Mail pove priznana britanska ginekologinja in strokovnjakinja za (ne)plodnost dr. Geetha Venkat. "Če želite zanositi, bi preprosto morali imeti večkrat spolne odnose. Eden glavnih razlogov, da pari ne morejo spočeti otroka, je, da nimajo rednih spolnih odnosov. Sperma v maternici preživi od 48 do 72 ur." Če ima par odnose trikrat na teden, je torej veliko možnosti, da bo prišlo do spočetja.

Rednih spolnih odnosov pa največkrat ljudje nimajo, ker živijo stresno in imajo vsak dan veliko preveč obveznosti. "Ko pridejo domov, se želijo le še uleči pred televizijo. Moji tipični pacienti so pari, ki so izredno uspešni oziroma od sebe ogromno zahtevajo." Zaradi tega so enostavno preveč utrujeni za redno spolnost. "Na koledarju si označijo, kdaj ženska ovulira, in imajo spolne odnose takrat. Toda ženski cikel je nepredvidljiv in pogosto lahko ovulacijo napovedo napačno ter tako zamudijo dneve, ko bi lahko spočeli otroka. Poleg tega je treba pri napovedovanju ovulacije vedeti, da traja en dan, da spermiji dosežejo jajčece, zato bi morali imeti spolne odnose že en dan pred ovulacijo."

Študije so pokazale, da bo 84 odstotkov parov zanosilo v enem letu, če bodo imeli redne spolne odnose brez zaščite. Povprečen čas, v katerem bo par tako zanosil, je šest mesecev. V primeru, da niste več najmlajši in po šestih mesecih rednih nezaščitenih odnosov ne zanosite, bi zato takrat morali za mnenje povprašati zdravnika. Ta bo opravil več preiskav in izključil, da bi lahko bila težava neplodnost, zaradi katere bi se morali zdraviti.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
 
spiritualite100 18.02.2018 14:45:22
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam bom pomagal pri znesku od 5000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% na leto in s trajanjem od 1 do 30 let. Prosim, prosim kontaktirajte me za več informacij: E-pošta: reseaufinance510@gmail.com tmarjan24@gmail.com
Žarko Plevnik 17.01.2016 14:37:42
Kaj je to ljubezen!
kajenje je zdravo 17.01.2016 12:47:56
Pa še nekej je pozabla oment - v teh zmešanih časih, je pomembno, da ljudi opomneš, v ktero lukno je treba natankat bičkarje.
 
muc matic 17.01.2016 11:58:16
V spalnici ne sme biti interneta in mobitela in potem bo že veliko lažje.
Volgangeg 17.01.2016 11:24:21
eni so pa res bogi da rabijo tako dolgo
ata janez 15.01.2016 10:32:51
Kaj storiti,da ženska zanosi?To pa je težko vprašanje,Včasih smo ga "noter dali",potem pa mora še "špricniti"in stvar je" ocvrta."
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave