21.11.2017
LJ
11° / -2°
Kašelj Bi prepoznali nevaren kašelj? Nespečnost Vas muči nespečnost? Preverite, kako si lahko pomagate! Zelnica Odličen napitek za spodbujanje presnove! Par v postelji - 5 Če seksate tolikokrat na teden, lahko živite dlje

Zakaj moški obožujejo oralni seks?

V neki internetni raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 4000 moških, so strokovnjaki prišli do ugotovitve, da imajo moški med vsemi stvarmi v življenju najraje oralni seks. Zakaj ga tako obožujejo?

Oralni seks
Moški bi za oralni seks naredili skoraj vse. (Foto: iStockphoto)

Rezultati obsežne internetne raziskave so pokazali, da je moškim oralni seks najljubša stvar v življenju. Pravzaprav se temu ne moremo čuditi, saj to že dolgo vemo. So pa sedaj tudi pojasnili, zakaj jim je ta oblika seksa najljubša in kaj je na njej tako posebnega, da je pomembnejša od vsega ostalega.

Pod odejo
Večina moških uživa tako v prejemanju kakor tudi dajanju oralnega seksa. (Foto: iStockphoto)

Na vrhu sveta …

32-letni Edward iz Združenih držav Amerike je v raziskavi zapisal, da je pri oralnem seksu enako srečen, ko ga prejema in ko ga daje: “Ni boljšega občutka od tistega, ki ga doživljam ob oralnem seksu. Takrat se počutim, kakor da sem na vrhu sveta.“ To pa je potrdila tudi večina preostalih moških, ki so odgovarjali na vprašanja in le redki med njimi so zapisali, da uživajo le, ko so oralno zadovoljeni in ne ko oralno

Oralni seks s 'srečnim' koncem

Oralni seks je boljši od običajnega seksa, torej penetracije,“ je priznal 28-letni Val. “Še posebej mi je všeč, ko mi partnerica dovoli, da ejakuiram v njena usta. Nič boljšega ni, kot je to.“ In tudi z njim se je tako kot z Edwardom strinjala večina sodelujočih. Čeprav ženske v povprečju niso naklonjene takemu zaključku oralnega seksa, moški v njem še vedno uživajo in si ga želijo.

Dominantnost

Večina vprašanih je povedala, da oralni seks pri njih vzbuja občutek ugodja in zadoščenja, saj imajo v tistem trenutku občutek, da so močnejši in nadrejeni svoji partnerici. “Zavedam se, da mnogi mislijo, da to ni normalno, vendar pa najbolj uživam takrat, ko je ženska v podrejenem položaju. Ko kleči in me oralno zadovoljuje. Svojo ženo imam neskončno rad in v tem, da so mi taki scenariji všeč, ne vidim nič slabega,“ je povedal 41-letni Sebastian. Psihologi po drugi strani pojasnjujejo, da gre v tem primeru za moške, ki v vsakodnevnem življenju niso dominantni – ne v službi ne doma oziroma v družbi in da je seks zanje edina priložnost, kjer se še lahko dokažejo kot dominantni.

Zakaj moški obožujejo oralni seks?
Večini je oralni seks boljši od običajnega.

Prepovedan sadež

29-letni Charlie pravi, da je dolgo sanjal in hrepenel po oralnem seksu ter da je dolga leta zanj to bil prepovedan sadež. “Ko sem bil mlajši, dekleta tega enostavno niso hotela početi, moja sedanja partnerica pa tega ne mara, zato sem oralnega seksa deležen le ob posebnih priložnostih,“ priznava. Po njegovem je oralni seks tako prepovedan sadež, po katerem moški hrepenijo in so neizmerno srečni, ko pridejo do njega, saj so ti trenutki izjemno redki. Čeprav se njegova zgodba zdi nekoliko neobičajna, pa je strokovnjake presenetilo, da se z njim strinja večina  sodelujočih v raziskavi, kar pomeni, da ženske dejansko zelo redko prakticirajo oralni seks in ga moškim podarjajo zgolj kot 'nagrado', če sploh.

Tu ne gre za egoizem ...

Moški enostavno ne morejo razumeti, zakaj ženskam ni do oralnega seksa. “Ne morem verjeti, da nekatere ženske moškemu oziroma partnerju sploh ne privoščijo oralnega seksa. Ženske bi se morale zavedati, da tu ne gre za moški egoizem, temveč zadevo, v kateri neizmerno uživamo. Za oralni seks nas resnično ne bi smele prikrajšati,“ trdi 34-letni Steve, ki je pred kratkim zaključil zvezo s partnerico, ker ni hotela prakticirati oralnega seksa.

Raziskava ni odkrila nič novega, saj dejstvo, da imajo moški radi oralni seks, ni prav nič presenetljivo. Je pa morda kateri ženski odprla oči in jo pripravila do tega, da razmisli o željah svojega partnerja. Seks in zadovoljstvo v spolnosti sta namreč pomembna dejavnika, ki vplivata na uspešnost in dolgotrajnost zveze.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 9
ziziZdjskl 30.08.2010 18:47:15
Tav_car...se popolnoma strinjam...takim pacientom kot si ti nesmeš nasprotovati ker zapadejo v eno novo odkrito obliko osebnostne motnje - PMTD personality mental total disorder
hotchilipoper 30.08.2010 08:41:39
Kdor ne proba,ta ne ve
 
panakota 29.08.2010 20:24:13
skyline_AirSoft
tvoj komentar mi je pa zelo všeč ;)
skyline_AirSoft 29.08.2010 20:10:26
Se podpišem pod vrstico, da je to nekaj najboljšega! oh! :) ko samo pomislim...

Ravno tako ga z enakim uzitkom tudi dajem in mi je v izjemno zadovoljstvo, ko vidim kako moja punca uživa ko jo strastno ližem!
 
West Red 29.08.2010 16:19:21
Tav_car : ti ga pa ze dolgni nisi nikamor vtaknil ane?... Sej se bo nasla kaksna, ki ga bo tudi tebi potegnila... enkrat, mogoce :)
 
Tav_car 29.08.2010 12:50:53
Oralni seks po mojem mnenju je ne samo nezdrav, ampak tudi bolan. Predvsem, kar se tiče starejših žensk, ki pa partnerje navadno le.tako zadovoljijo. Sicer pa osebe, ki to izvajajo, morajo občutiti določen manjko emocionalne stabilnosti, kakor tudi nekakšen nov pojav, ki seimenuje PJD tj.(PERSONALITY JUNCTION DISORDER
Miskaa. 29.08.2010 10:15:54
Ninacbf
27.08.2010, 22:37.

ammm... to je pa najboljše :D sladoled, ki ga nikoli ne zmanka ;)

se strinjam:D
 
panakota 28.08.2010 16:18:58
zakaj pa potem nekateri moski svojim partnericam ne privoscijo oralnega zadovoljevanja....tud me ob tem dozivljamo posebne obcutke. Tu ne gre za egoizem, ampak za zadevo v kateri zenske neizmerno uzivamo.
 
Ninacbf 27.08.2010 22:37:53
ammm... to je pa najboljše :D sladoled, ki ga nikoli ne zmanka ;)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako najbolj učinkovito okrepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave