14.08.2018
LJ
26° / 19°
Krompir Se boste zaradi krompirja res zredili? Bolečina v hrbtu Skrivnost, kako se znebiti bolečin v hrbtu, je v resnici v vaših nogah Lasje To je hrana za lepše, bolj sijoče lase Kamilica V hipu do večje pomirjenosti in sproščenosti

10 nasvetov Francozinj, kako brez truda ohraniti vitko postavo

Se nam samo tako zdi, ali Parižanke v resnici vedo, kako kakovostno živeti. Čeprav jedo sir, rogljičke, čokolado, kruh in pijejo vino, znajo ohraniti zdrav slog življenja in vitko telo, predvsem pa naravno lepoto. Čeprav se v zahodnem svetu zdi vse težje ohraniti zdrav slog življenja, Parižanke to počno z lahkoto.

Francija - 7
Čeprav Parižanke jedo sir, rogljičke, čokolado, kruh in pijejo vino, znajo ohraniti zdrav slog življenja in vitko telo, predvsem pa naravno lepoto. (Foto: iStock)

Danes smo obkroženi s številnimi nasveti, kako živeti bolj zdravo življenje, a število ljudi, ki se spopadajo z debelostjo, in z njimi povezane bolezni naraščajo. Kljub vsemu pa nekateri narodi vseeno uspejo ohraniti zdrav slog življenja. Med njimi so tudi Francozi, ki imajo še vedno manj bolezni srca in ožilja kot nekateri drugi narodi, poleg tega se pri njih s prekomerno telesno težo spopada samo 11 odstotkov ljudi. Ste se kdaj vprašali, kako uživati življenje in ohraniti zdrav slog življenja, tako kot to počnejo Parižanke. Tu je nekaj njihovih nasvetov.

1. Pijte črno kavo

''Sem velika ljubiteljica kave in vsak dan si privoščim svojo najljubšo francosko kavo. Rada imam črno kavo, brez sladkorja, brez mleka. Poskusite! Ljudje večinoma ne marajo črne kave, ker v resnici le ni pripravljena pravilno. Investirajte nekoliko več v kakovostno kavo in dobro pripravo in odkrili boste, kako okusna je lahko črna kava. Najdite tisto, ki vam najbolj ustreza,'' je za mbg.com povedala Francozinja Emilie Durand.

Preberite še, kako se je ameriška medicinska sestra preselila v Francijo, izgubila 35 kilogramov in si popolnoma spremenila življenje.

Francija - 11
Ljudje večinoma ne marajo črne kave, ker v resnici le ni pripravljena pravilno. Investirajte nekoliko več v kvalitetno kavo in dobro pripravo in odkrili boste, kako okusna je lahko črna kava. (Foto: iStock)

2. Namesto vsakodnevnega ličenja poskrbite za zdravo kožo

''V Franciji večji pomen kot ličilom dajemo lepi, sijoči koži in prisegamo na videz brez ličil, a z zdravo in lepo kožo,'' pove ustanoviteljica linije za nego kože Mathilde Thomas. ''V ZDA in drugih zahodnih državah ženske iščejo hitre rešitve, ki njihovo kožo izsušijo ali poškodujejo, prav zato kupujejo več in več ličil. Nega kože se jim zdi preveč komplicirana, saj ima več različnih korakov. Skrivnost Francozinj pa je v preprostosti.''

Francija - 9
Francozi hodijo povsod kamor gredo. Hodijo v službo, v trgovino, po opravkih. To je del njihove vsakodnevne rutine. (Foto: iStock)

3. Hodite povsod, kamor greste

''Francozi hodijo povsod, kamor gredo. Hodijo v službo, v trgovino, po opravkih. To je del njihove vsakodnevne rutine. Ničesar ne počno v prekomerni količini. Preprosto nimajo visokointenzivne vadbe, saj so tako ali tako aktivni,'' je v svojem potopisnem zapisu pisala dr. Bindiya Ghandi, ki je obiskala Francijo. ''Z možem sva počela enako - enkrat v Parizu sva naredila več kot 40.000 korakov. Seveda sva si ogledovala mesto, a prepričana sem, da povprečen Francoz na dan naredi več kot 10.000 korakov.''

4. Živite po svojih pravilih (ne po pravilih svojih otrok)

''V Parizu otroci preko vikenda sledijo urniku odraslih. V New Yorku po drugi strani so naši urniki nabito polni z aktivnostmi naših otrok,'' je o razlikah med ameriškim in francoskim slogom življenja v svoji knjigi Say Bonjour to the Lady: Parenting from Paris to New York pisala Florence Mars.  

Francija - 8
Namesto vsakodnevnega ličenja poskrbite za zdravo kožo. (Foto: iStock)

5. Starajte se s slogom

''Boljše je, da ste videti svoje starosti, kot da nisem videti nikakršne starosti. Do sedaj smo se že naučili, da nas plastične operacije v resnici še bolj postarajo. Parižanke nikoli ne skušajo biti nekaj, kar niso. V resnici že to, da si želimo izgledati veliko mlajši - kar je tako ali tako le iluzija - kaže, da nekaj ni v redu. Parižanke se dvignejo nad to in želijo preprosto postati le najboljša verzija same sebe - ne glede na leta,'' je v knjigi How to be Parisian wherever you are zapisala Caroline de Maigret.

6. Investirajte v dober odstranjevalec ličil in ohranite lepo kožo

''Težko boste našle kakšnega umetnika ličenja, ki ne uporablja odstranjevalca ličil in tonika. Zakaj? Ker nežno odstranita ličila in sta idealna kombinacija tudi za občutljivo kožo. Še posebej pri manekenkah, ki vsak dan na obrazu nosijo na tone ličil,'' je za mbg.com povedala urednica sekcije lepota in stil Kayla Jacobs.

7. Ne odvzemajte si sladkih užitkov

''Vsekakor imajo tudi Francozi radi sladke stvari, a razlika je, kako potešijo svojo željo po sladkem. Eno največjih odkritij, ki sem jih imela v Parizu, je bilo, da lahko svojo željo po sladkem potešim samo z majhno količino sladkarij - koščkom čokolade, čajno žličko medu, rezino hruške - in da mi ni treba zbasati cele sladice ali čokolade. Sprva je bilo potrebne malo discipline, a moje telo se je počutilo veliko bojše,'' je o tem, kaj jo je o zdravem prehranjevanju naučilo življenje v Franciji, pisala Mikki Brammer.

Francija - 10
Parižani bolj cenijo kvaliteto kot kvantiteto, zato imajo še vedno več majhnih lokalnih trgovin kot supermarketov. Večina Parižanov vsakodnevno kupuje svežo lokalno pridelano hrano. (Foto: iStock)

8. Kupujte lokalno hrano

''Parižani bolj cenijo kvaliteto kot kvantiteto, zato imajo še vedno več majhnih lokalnih trgovin kot supermarketov. Večina Parižanov vsakodnevno kupuje svežo lokalno pridelano hrano. V pekarno gredo po kruh, k sirarju po sir in v slaščičarno po sladice. Ta živila ne vsebujejo konservansov, zato se Parižani lahko izognejo močno predelani hrani, ki je glavni vzrok za številne težave z zdravjem in odvečno telesno težo številnih Američanov,'' piše Jocelyn Steiber, ki je nekaj časa živela v Franciji.

9. Pozabite na Instagram, po lepotnih nasvetih vprašajte svojo babico

''Čeprav se v ZDA po lepotne nasvete obračamo na Instagram, se Francozinje bolj zanašajo na nasvete svojih babic. Te lahko podajo nasvete brez nepotrebnih dodatnih nesmislov o lepoti in nasveti se v Franciji prenašajo iz roda v rod in niso tako odvisni od zadnjih trendov,'' je v intervjuju za mgb.com povedala pariška novinarka Delphine Lamande-Frearson.  

Francija - 12
Uživajte svoje življenje, razvajajte svoje telo (Foto: iStock)

10. Uživajte svoje življenje, razvajajte svoje telo

''Počutiti se dobro bi moralo biti bolj pomembno kot izgledati dobro. Vzemite si čas za toplo kopel, za masažo, nego obraza ali drugo obliko negovanja svojega telesa. To naj ne bo samo luksuz, ampak nujna stvar, ne glede na to, kako zaposleni ste,'' pa pravi strokovnjakinja za dobro počutje Rebecca Plantier.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
 
kundalinigirl 22.02.2018 19:02:47
Francozinje v nasprotju s slovenkami uživajo življenje, uživajo v hrani vendar ne jedo hitre prehrane, pijejo vino po obroku in jedo sir namesto deserta, privoščijo si tudi sladico brez odrekanja. V primerjavi z američankami se ne prenažirajo na Mcdrivih in podobno, nimajo umetnih nohtov, se ne ličijo pretirano. Oblečene niso po zadnji modi, ampak so vedno classy. Večino kalorij pokurijo s hojo, še več pa s seksom. :)
CrniSokol 22.02.2018 21:02:57
Fajn..bo treba it večkrat v Francijo. Sicer še nisem bil nikoli v Franciji, tako da je že skrajni čas da grem dokler sem še mlad.. pa to.
 
nevica 22.02.2018 18:13:38
Rezina hruške? Rada bi viedela tisto, ki se zredi, če poje eno hruško.
 
Abrams 22.02.2018 10:35:12
Ženske, sam še upoštevat tole !!!!
2202 22.02.2018 10:26:12
kšne bedarije pišete tle gor
Stauffenberg 22.02.2018 17:22:21
Kakšne neumnosti vi prepisujete.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Vročina

Kako prenašate vročinski val?

Uporabne povezave