20.01.2018
LJ
/ -0°
Menstruacija 10 stanj, ki lahko povzročijo težave z menstruacijo Trebuh To je najboljši način za kurjenje maščob na trebuhu, pravijo znanstveniki Paradontoza Bolezen dlesni lahko povzroča enega najbolj smrtonosnih rakov Spolnost Zobozdravniki bi vas kmalu lahko pričeli spraševati o vašem spolnem življenju. Preverite zakaj!

10 navad, ki lahko vodijo v kap in bolezen

Še vedno je po svetu in pri nas bolezen srca in ožilja najpogostejši vzrok za prezgodnjo smrt. Težave, kot sta povišan holesterol ali tlak, lahko vodijo v kap. Toda kaj povzroči povišan holesterol in tlak? Določene navade lahko pripeljejo bolezen.

Možganska kap
S pravilnimi prehranskimi navadami lahko kap preprečimo. (Foto: Thinkstock)

Raziskovalci iz treh ameriških in britanskih inštitucij so ugotovili, da obstaja 10 prehranskih navad, ki jih lahko povežemo s prezgodnjo smrtjo zaradi bolezni srca, diabetesa tipa dva, kapi. To je še ena potrditev, da s prehrano vplivamo na svoje telo oziroma na to, kako zdravo je.

Kaj je torej 10 prehranskih navad, ki so slaba odločitev za prihodnost:

1. Uživate premalo sadja.

2. Uživate premalo zelenjave.

3. Uživate premalo oreškov in semen (na njih pogosto kar pozabimo, a so še vedno pomemben del prehrane).

4. Uživate premalo morske hrane (ta je nepogrešljiv vir omega-3 maščobnih kislin).

5. Uživate premalo zdravih nenasičenih maščob (ne izogibajte se kar vsem maščobam, saj so nekatere zelo zdrave, denimo olivno olje ali avokado).

6. Uživate premalo polnozrnatih žit.

7. Uživate preveč natrija.

8. Uživate preveč procesiranega mesa (sem spadajo salame, tudi slanina).

9. Uživate preveč neprocesiranega rdečega mesa (raje izbirajte belo).

10. Uživate preveč sladkanih pijač.

Raziskovalci so prihajali z univerze Cambridge, kliničnega centra Montefiore v New Yorku in Tufts Friedman šole za znanost nutricistike v Bostonu. V zaključku študije so zapisali še, da je to, da se ženske prehranjujejo bolj zdravo kot moški, razlog, zakaj prezgodnja smrt zaradi bolezni srca, diabetesa tipa dve in kapi prizadene več moških kot žensk. Moške prizadene tudi pri nižji starosti. Enaka statistika velja tudi za našo državo.

Bolezni srca in ožilja, diabetes tipa dva, kap – to so tudi pri nas najpogostejši vzroki prezgodnje smrti. Kar je žalostno, saj je mogoče s preventivo narediti marsikaj.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
 
pmx 13.12.2017 23:00:10
Dajte se malo izobrazit glede holesterola in še česa. Lajnate 50 let staro znanje.
Mladen sir 13.12.2017 19:00:37
Niste napisali da lahko storite namerno kap in kako imate ljudi da jo namerno naredijo.ko jih plačujete.Pol vasi imam za zapahe pa se zdravniki delajo bedake,pa nisem nor ne bolan ampak malo preveč so določeni potegnili denarja .
 
marjeticaas 13.12.2017 18:17:49
kaj pa dupli đek + cocacola brate
gripson 13.12.2017 16:01:11
Poudarek je na uživate - se je pa kdo vprašal če tudi uživate ob uživanju? Torej, ob vsem kar delate tudi uživajte...klinc pa življenje v katerem se samo odrekate.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave