19.11.2017
LJ
/ -1°
Nespečnost Vas muči nespečnost? Preverite, kako si lahko pomagate! Zgaga Izogibajte se tem živilom, če se spopadate z zgago! Preverite, kako si hitro pomagati! Kava Kava vas lahko obvaruje pred to pogosto boleznijo Prostata Revolucionarno zdravljenje raka prostate, in to popolnoma brez operacije

Preprosti in učinkoviti triki, da pojeste manj kalorij

Vzkliknili boste, da gre za tri nasvete, ki so zelo očitni. A študije so pokazale, da so to trije preprosti načini, ki se jih hitro privadimo, imajo pa učinek. Dejansko nam pomagajo, da ne užijemo več hrane, kot je potrebujemo. Še posebej, ko gre za nezdrave kalorične pregrehe, ki se jim ne moremo povsem odreči.

Torta
Le kako se upreti? (Foto: Thinkstock)

Odmerite si manjšo porcijo

Če si želite privoščiti nekaj nezdravega, si odmerite manjšo porcijo. Študija univerze Cornell je pokazala, da lahko ta zadovolji željo enako kot večja. Tisti, ki so sodelovali v študiji, so dobili večje ali manjše porcije treh živil. To so bila živila, ki si jih ljudje običajno želimo, a vemo, da za nas niso koristna: čokolada, čips in jabolčna pita. Tisti, ki so dobili večje porcije, so zaužili za 77 odstotkov več kalorij. Toda po 15 minutah je bila želja potešena tako pri tistih, ki so prejeli večjo, bolj kalorično porcijo, kot pri tistih, ki so pojedli manjšo. Le 15 minut je treba počakati, da nas mine želja.

Uporabljajte manjši pribor

Namesto navadne žlice uporabite čajno žličko. Sploh če jeste, medtem ko počnete nekaj drugega in niste pozorni na prehranjevanje. Takrat in pa če delate večje grižljaje, na koncu užijete več, je potrdila nizozemska študija. Kar za 30 odstotkov več.

Ne nakupujte s praznim želodcem

V študiji univerze Cornell so kupci, ki prej niso jedli 5 ur, kupili za 31 odstotkov več hrane, ki je bolj kalorična. Kupili so več prigrizkov in nezdrave hrane. Primerjali so jih s kupci, ki ravno tako niso jedli 5 ur, a so, preden so vstopili v trgovino, lahko nekaj prigriznili.

Raziskovalci so opazovali tudi resnično dogajanje v trgovini. In ugotovili so, da kupci ob urah, ko je bolj verjetno, da so lačni – to je med četrto in sedmo popoldne, spet kupijo več bolj kalorične hrane. Manj takšne hrane pa so kupili, ki so nakupovali med eno in četrto popoldne, ko so bili verjetno siti po kosilu.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
karamba34 17.07.2017 10:40:13
manj žretja, več seksa.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako najbolj učinkovito okrepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave