23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

5 razlogov, zakaj je dobro piti kokosovo vodo

Kokosova voda je povsem naravna. Pridobijo jo iz še mladega kokosovega oreha. Ko ta dozori, se njegova voda, polna blagodejnih mineralov, vitamina C, vlaknin in beljakovin, spremeni v belo sredico. Kokosova voda je še posebej bogata z mineralom kalijem, ki celo zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Preberite si, zakaj jo je še koristno uživati.

Kokosova voda
Kokosova voda je v takšnih zelenih, še mladih kokosovih orehih. (Foto: Thinkstock)

1. Je odličen vir mineralov

Še posebej je bogata s kalijem. Vsebuje ga toliko, kot bi pojedli štiri banane, ki med sadjem in zelenjavo veljajo za enega njegovih najboljših virov. Kalij je mineral, ki ga naše telo nujno potrebuje. Publikacija Medical News Today piše, da so dosedanje študije pokazale, da kar za 20 odstotkov zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt. Zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Ključen je za uravnavanje krvnega tlaka. Koristen je tudi za mišice in kosti: ščiti pred izgubo mišične mase in mineralne gostote kosti. Zmanjšuje tveganje za pojav ledvičnih kamnov. Pomemben je za pravilno delovanje srca.

Vita Coco
Vita Coco je edina kokosova voda na našem tržišču, ki je na seznamu tistih, ki niso bile proizvedene s pomočjo nehumane prakse, da se za obiranje kokosov na krut način izkorišča opice, ki se jih goji samo za ta namen. Seznam je sestavila ameriška organizacija za zaščito živali Animal Place.

Poleg kalija kokosova voda vsebuje še druge za telo nujne minerale: magnezij, mangan, natrij in kalcij.

2. Pomaga proti sladkorni bolezni

Ker vsebuje magnezij, je kokosova voda lahko blagodejna pri uravnavanju krvnega sladkorja. Njegovi skoki ali previsoke ravni zelo škodijo telesu. Več magnezija, kot užijemo, manjše imamo tveganje za sladkorno bolezen. Bolje deluje tudi hormon inzulin, ki je ključen za zmanjšanje sladkorja v krvi ter za njegovo pretvorbo v energijo.Če imamo previsok krvni sladkor, namreč inzulin deluje vse slabše.

3. Za bolj zdravo srce

Ker je bogata s kalijem, je kokosova voda res zdrava za srce. Najpomembnejša mišica v telesu, ta mineral nujno potrebuje, da lahko pravilno deluje. Poleg tega kalij v telesu sodeluje pri uravnavanju krvnega tlaka, zaradi zgoraj omenjenega magnezija pa kokosova voda blagodejno deluje tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja. Poleg tega so študije pokazale, da kokosova voda lahko pomaga znižati previsok holesterol in trigliceride. Lahko pomaga zmanjšati tveganje za nastanek strdkov v krvi. Zaradi vsega tega zmanjša tveganje za bolezni srca ter prezgodnjo smrt zaradi kapi ali infarkta.

4. Odlična izbira po športni aktivnosti

Kokosova voda je zaradi velike vsebnosti mineralov naravna izotonična pijača. To pomeni, da lahko po športni aktivnosti deluje podobno kot športne izotonične pijače. Nadomesti izgubljene elektrolite v telesu in zato odžeja bolje od navadne vode. V nasprotju s športnimi izotoničnimi pijačami pa je kokosova voda bolj zdrava, ker je naravna. 

5. Pomaga preprečiti boleče ledvične kamne

Že to, da uživamo dovolj tekočine, pomaga preprečiti ledvične kamne. Kokosova voda pa pomaga še bolj kot navadna, saj zaradi kalija in drugih mineralov, s katerimi je bogata, prepreči, da bi kamni lahko nastali. Zavedajte se, da so ledvični kamni izredno neprijetna nadloga, zato se jim je res priporočljivo poskušati izogniti. Povzročajo hude bolečine, boleče in pogosto odvajanje seča, občutke slabosti in bruhanje.

To morate vedeti, ko v trgovini izbirate kokosovo vodo

Ko kupujete kokosovo vodo, preverite, ali je res 100-odstotno naravna ter pridobljena brez krutosti do živali.

Vita Coco je edina kokosova voda na našem tržišču, ki je na seznamu tistih, ki niso bile proizvedene s pomočjo nehumane prakse, da se za obiranje kokosov na krut način izkorišča opice, ki se jih goji samo za ta namen. Seznam je sestavila ameriška organizacija za zaščito živali Animal Place. Tudi sicer, pravijo, da sta za njih pomembni vrednoti zaščita okolja ter skrb za trajnostni razvoj.

Sponzorirana vsebina.

Voda
Kokosova voda je zaradi velike vsebnosti mineralov naravna izotonična pijača. (Foto: Thinkstock)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave