21.02.2018
LJ
/ -3°
Kašelj Preprost test, ki razkriva, ali se spopadate z boleznijo pljuč Vrat Do sedaj nismo vedeli, da to tako močno veča tveganje za raka Meg in Brett Veselila sta se poroke - nato pa ju je doletela najhujša nočna mora Morgan Več kot leto dni se že ni depilirala - poglejte zakaj in kaj se je zgodilo ...

5 živil, da boste imeli bolj čudovito kožo

Naslednjih 5 živil vsebuje hranila, ki so še posebej blagodejna za kožo. Ta bo bolj zdrava, delovala bo bolj sveže, dlje časa bo napeta in bolj bo sijoča. Slednjega ne dosežemo z ličili, ampak z uživanjem pravega sadja in zelenjave.

Korenje
Kaj si privoščiti, da bi naredili nekaj za lepšo kožo? (Foto: Thinkstock)

Korenje

Narežite ga na palčke in lahko je odličen prigrizek, ki ga po želji pomakate v kakšen namaz. Zelo dobrega in zdravega naredite tako, da v mešalniku zmešate lečo in sončnična semena (ter dodate čebulo, stebelno zeleno, kakšno začimbo in limonin sok). Korenje je odlično za lepšo polt, saj vsebuje vitamina A in C, pa tudi druga hranila, ki so dobrodejna za kožo. Poleg tega deluje protivnetno.

Špinača
Špinača je polna železa, ki izboljša krvni obtok. Vsebuje tudi ogromno antioksidantov. Lahko jo postrežete skupaj s sladkim krompirjem in pripravite idealen obrok za svojo polt. (Foto: Thinkstock)

Paradižnik

Vsebuje ogromno likopena, antioksidanta, ki se zelo učinkovito bori proti škodi, ki jo povzročajo prosti radikali. Paradižnik pomaga tudi telesu zmanjšati škodo, ki jo je koži povzročilo sonce.

Zelena listnata zelenjava

Špinača, ohrovt pa tudi brokoli so polni antioksidantov in železa. Ta mineral zelo izboljša krvni obtok.

Sladki krompir

Sladki krompir je dober in nasiten, hkrati pa eden najboljši virov karotenoidov. Poleg tega vsebuje kolagen ter vitamin C, ki daje koži lesk. Preprost recept: svežo špinačo začinite kot solato. Specite v pečici na kocke narezan sladki krompir ter ga potresite na špinačo. 

Melona

Hrana, ki jo lahko za lepšo kožo uživate poleti. Zelo dobro jo vlaži od znotraj. Vsebuje folno kislino, ki pomaga celicam, da se regenerirajo in so tako videti bolj sveže, koža pa bolj napeta.

Kaj morate še vedeti?

Študija, ki je bila objavljena v zborniku Quaterly Journal of Experimental Psychology, je pokazala, da je zaradi prehrane sijoča koža privlačnejša od tiste, ki je porjavela zaradi sonca. Tistim, ki so sodelovali v študiji, so pokazali obraze ljudi, ki so uživali ogromno karotenoidov, in sicer s sadjem in zelenjavo. Nato so jim pokazali obraze ljudi, ki so imeli zaradi izpostavljanja ultravijoličasti svetlobi v koži veliko melanina. Šlo je torej za namerno sončenje, ne za naraven pigment. Naravno sijoča koža se je izkazala za privlačnejšo, zato se le izognite namernemu sončenju, saj z njim pospešujete staranje in povečujete tveganje za raka.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
York 15.07.2017 17:05:41
Korenje brez malo maščo je kakor bi jedli žaganje. Večina vitaminov se topi v maščobah. Torej, na vaš prigrizek nekaj kapljic kvalitetne maščobe po vašem okusu.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako krepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave