22.01.2018
LJ
/ -2°
Sreča 80 let trajajoča študija razkriva, kaj nas res osreči Spanje Koliko spanca potrebujemo glede na našo starost? Tamara Božić Tamari Božić je v dveh letih uspelo izgubiti kar 70 kilogramov Donald Trump Trumpova prehrana povečuje tveganje za raka debelega črevesa za 33 %

7 znakov, da je vaše telo polno toksinov

Toksini v naše telo pridejo na najrazličnejše načine. Preko onesnaženega zraka, kajenja, pesticidov, hrane z umetnimi barvili in konzervansi in še bi lahko naštevali. Zgodi pa se lahko, da je naše telo že preveč obremenjeno s toksini. Takrat se lahko pojavijo nekateri simptomi.

Nespečnost
Se zbudite utrujeni? Ali pa ste utrujeni že po nekaj urah dela? Če vas občutek utrujenosti spremlja ves dan, je to lahko znak, da je vaše telo preobremenjeno s toksini. (Foto: Thinkstock)


Da je vaše telo prepolno toksinov, lahko prepoznate po naslednjih sedmih znakih.

1. Nespečnost

Prekomerna količina toksinov v telesu lahko privede do nespečnosti. Če imate težave s spanjem, so vzrok za to lahko tudi preveč obremenjena jetra. Nespečnost je namreč pogosto povezana z jetri. Zelenjavni napitki iz brokolija, cvetače, špinače vam bodo pomagali prečistiti jetra.

2. Pomanjkanje energije

Se zbudite utrujeni? Ali pa ste utrujeni že po nekaj urah dela? Če vas občutek utrujenosti spremlja ves dan, je to lahko znak, da je vaše telo preobremenjeno s toksini. Če boste energijo nadomeščali le s kofeinom in tavrinom, lahko stanje še poslabšate. Po kratkotrajnem občutku budnosti vam bo energija še bolj padla in utrujeni boste bolj kot prej.

Mozolji
Telo toksine najprej pošlje v kožo, da ne bi obremenjevalo vitalnih organov. Zato se na koži najprej pokažejo znaki prekomerne količine toksinov v telesu. Da se jih želi očistiti, boste prepoznali po aknasti, mozoljasti koži. (Foto: Thinkstock)

3. Glavoboli

Kronični glavoboli, ki se nenehno vračajo, so prav tako lahko znak prekomerne količine toksinov v telesu. Zadrževanje toksinov pogosto povzroča tenzijske glavobole in migrene. S procesom razstrupljanja se glavoboli lahko celo poslabšajo, a ko se razstrupljanje telesa konča, bodo glavoboli pošli ali bodo manj intenzivni.

4. Težave s kožo

Pri izločanju toksinov iz telesa nam je v veliko pomoč tudi naš največji organ – koža. Telo toksine najprej pošlje v kožo, da ne bi obremenjevalo vitalnih organov. Zato se na koži najprej pokažejo znaki prekomerne količine toksinov v telesu. Da se jih želi očistiti, boste prepoznali po aknasti, mozoljasti koži.

5. Rumen ali bel jezik

Jezik je pomemben pokazatelj odkrivanja količine toksinov v telesu. Hrana, ki vsebuje toksine, lahko zmoti občutljivo sluz prebavnega sistema, vključno s sluznico na jeziku. Če je na površini jezika bel ali rumen sloj, je to znak, da se prebavni sistem spopada s prekomerno količino toksinov.

6. Nabiranje maščob na trebuhu

Škodljive snovi, ki jih v telo vnesemo s hrano in pijačo, se nam lahko začnejo nabirati tudi na trebuhu v obliki maščobe. To se zgodi, ker številni toksini, ki se zadržujejo v telesu, pridejo le do trebuha in tam ostanejo. Znebimo se jih lahko le z razstrupljanjem.

7. Vroče

Eden od najbolj naravnih načinov, kako telo izloča toksine, je potenje. Če je preveč škodljivih snovi v telesu, se telo lahko začne 'pregrevati', saj skuša z znojenjem izločiti toksine. Takrat se lahko zgodi, da vam je nenehno vroče, tudi ko je zunaj hladno. 

Da bi telo očistili toksinov, mu privoščite več zelenjave, sadja in tekočine (voda, nesladkani čaj). Privoščite si tudi savno in ne pozabite na vadbo. Pri razstrupljanju telesa vam lahko pomagajo tudi zelenjavni napitki, ki lahko vsebujejo brokoli, špinačo, zeleno zelenjavo, kivi in limonin sok.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 8
 
murate 12.07.2017 06:46:39
prvi znak, da imamo težave je to da nas nategnejo,da sploh gremo brati takšne članke kot je tale in v podzavesti pričakujemo,da bomo kaj pametnega izvedli.
InvisibleMan 12.07.2017 09:24:21
Bogi si.
York 12.07.2017 00:30:29
Pisec članka je verjetno pomotoma izpustil enega od najmočnejših opozorilnih znakov toksikacije. Zavijanje z očmi. Prebereš podoben članek ali prisluhneš Odmevom in količina toksinov v telesu se v trenutku povzpne nad kritično mejo, kar se jasno izraža z zavijanjem z očmi in momlanjem nerazumljivih besed.
murate 12.07.2017 06:48:15
V kolikor ti uspe zmanjšati količino toksinov v telesu pričneš čudežno kaj pametnega početi
 
Janez_53 11.07.2017 17:37:35
Pisec K.B., če si avtor tega članka, ti priporočam, da se lotiš kakšnega drugega dela, ki ga bolj obvladaš! Neumnosti je v tem članku toliko, da človeku gre na bruhanje, tudi če ni "poln strupov"! Za boga milega, kaj so danes že vsi zdravniki in strokovnjaki za prehrano???
 
batom@pinkponk.com 11.07.2017 14:46:48
"številni toksini, ki se zadržujejo v telesu, pridejo le do trebuha in tam ostanejo" - uauuuu, kera znanost !?!?! Za Nobelovo... Kako pa najdejo trebuh? Kaj je sploh trebuh? A organ? A ste mislil želodec? Pa dej noooooo....
 
flakaflaka 11.07.2017 12:00:24
ma nemorem verjet, kako mi znanje raste, ko prebiram vaše prispevke....
ipsidipsiloreumadministratumidiotum 11.07.2017 11:47:05
Za vsako bolezen naštejete iste simptome. Potemtakem bi morali vsi veča ali manj umreti zaradi navadnega glavobola.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave