18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Bananin čaj s cimetom za globok spanec

Želite do boljšega počitka naravno? Pred spanjem si privoščite skodelico bananinega čaja s cimetom, ki bo poskrbel, da bo vaš spanec bolj globok in trden. Zjutraj se boste zbudili bolj spočiti in naspani.

Čaj
Bananin čaj s cimetom pomirja in izboljšuje spanec. (Foto: iStock)

Banane vsebujejo veliko kalija in magnezija, največ pa ga je v lupini banane. Magnezij preprečuje motnje spanja, saj nas sprošča in umirja. V kombinaciji s kalijem sprošča mišice vsega telesa, zato velja za enega najboljših mineralov za sprostitev. Bananin čaj vam tako lahko pomaga, da bolje spite in da je vaš spanec bolj trden. Vsekakor pa za pripravo čaja kupite banane iz ekološke predelave, da lupina ne bo vsebovala škodljivih pesticidov.

Če se že dlje časa spopadate z nespečnostjo, si preberite intervju s prof. dr. Lejo Dolenc Grošelj iz Ambulante za motnje spanja v UKC Ljubljana, ki pojasnjuje, kdaj je zaradi nespečnosti treba k zdravniku in kako si pomagati.

Potrebujete:

- 1 banano (z olupkom)

- ščepec cimeta

- posodo z vodo

Banane
V lupini banane je več magnezija, ki sprošča mišice in velja za enega najboljših mineralov za sprostitev. Vsekakor pa za pripravo čaja kupite banane iz ekološke predelave, da lupina ne bo vsebovala škodljivih pesticidov. (Foto: iStock)

Priprava:

1. Odrežite oba konca banane (vrh in spodnji del).

2. Položite banano v posodo z vrelo vodo.

3. Banana naj vre okoli 10 minut.

4. Dodajte ščepec cimeta.

5. Nalijte v skodelico in dodajte še malo cimeta, če želite.

6. Uživajte v skodelici čaja.

Preberite si več o psiholoških vzrokih za nespečnost. O tem smo se pogovarjali s klinično psihologinjo Vito Štukovnik iz UKC Ljubljana.

 

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 3
 
Janez_53 13.02.2018 11:17:02
Že tretji komentar mi je moderator (ali cenzor?) brisal, ker sem si dovolil kritizirati škodljiv recept za čaj, ki vsebuje tudi bananine olupke! Seveda je bil recept medtem brez opravičila popravljen in sedaj se lahko uporabijo "le banane iz ekološke PREDELAVE" (verjetno bi moralo pisati PRIDELAVE)! Moderator, kaj vam gre na živce???
Kollerik 13.02.2018 11:22:11
...na živce mu gre, da s svojo resnico kvariš biznis... :)
 
trac 13.02.2018 09:00:37
Pa tudi vsaj bio banana mora biti, drugače bo to bolj koktejl pesticidov.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave