20.09.2018
LJ
27° / 15°
Starejši Kako ohraniti mlade možgane? Krompir in meso Res krompirja in mesa ne smemo jesti skupaj? Joga Se spopadate z išiasom? Vaje, ki pomagajo Ana Klašnja Ana Klašnja razkrila, kako skrbi za vitko in zdravo telo

'Bolečine so v tvoji glavi,' so ji rekli. Nato pa šok!

23-letna Georgia McLennan se je tri mesece ves čas vračala k zdravniku zaradi hudih bolečin, s katerimi se je spopadala. Ta ji je ves čas govoril, da je premlada za kakšno bolezen in da so bolečine le v njeni glavi. Ko jo je le napotil na ultrazvok, pa je ta pokazal grozljivo realnost.

Limfom
Večkrat na teden se je vračala k zdravniku zaradi hudih bolečin, a ta ji je rekel, da so bolečine v njeni glavi. (Foto: Instagram)

24-letna Georgia McLennan iz Avstralije je razkrila, kako je prestala mesece trpljenja, preden je prejela pravo diagnozo. Mlada lepotica je bila v hudih bolečinah in je zaradi njih zdravnika obiskala večkrat na teden. Ker je bila navzven videti zdrava, ji je osebni zdravnik rekel, da so bolečine le v njeni glavi. Ker je vztrajala, je dejal, da se verjetno spopada z želodčnimi razjedami in prejela je zdravila zanje. A ko ta niso delovala, se je znova vrnila k zdravniku. Po treh mesecih jo je le napotil na ultrazvok, ki je pokazal grozljivo realnost.

Limfom
'Zdravniki niso mogli verjeti, kako zdrava sem bila videti glede na to, kaj vse je bilo v meni,'' je povedala za Gold Coast Bulletin. (Foto: Instagram)

Izkazalo se je, da so njena pljuča, jetra in vranica prepredeni s tumorji. ''Zdravniki niso mogli verjeti, kako zdrava sem bila videti glede na to, kaj vse je bilo v meni,'' je povedala za Gold Coast Bulletin. ''Kasneje sem izvedela, da so mislili, da bom tisti konec tedna umrla.'' Georigiji so kmalu diagnosticirali Burkittov limfom.

''Ko sem sama videla posnetke, sem šele spoznala, kako hudo je bilo v resnici,'' pove. V najhujšem obdobju je bil njen želodec tako otečen, da je bila videti, kot da je v šestem mesecu nosečnosti, še eno slikanje pa je razkrilo, da se je rak dodatno razširil. Georgia je prestala agresivno kemoterapijo, nato pa je vsak teden prejemala injekcije v hrbtenjačo. K sreči je bilo zdravljenje do sedaj uspešno in rak je trenutno v remisiji.

Svojo pot okrevanja je Georgia beležila tudi na svojem Instagram profilu, kjer je razvidno, kako ji je njen pozitiven pristop pomagal pri okrevanju. ''Danes sem imela prečudovit dan, čeprav sem bila malo prestrašena. Presrečna sem, da imam tako čudovite prijatelje ter družino in hvaležna sem za to, da lahko prejemam to zdravljenje,'' je zapisala v času zdravljenja. Drugič je zapisala: ''Po petih transfuzijah krvi se počutim odlično. Hvaležna sem za ljudi, ki darujejo kri.''

Pogumna Georgia je med kemoterapijo izgubila lase, zato se je odločila, da bo tokrat nosila lasuljo druge barve. Izbrala si je črne lase, sedaj pa potrpežljivo čaka, da njeni naravno svetli lasje znova zrastejo.

Limfom
(Foto: Instagram)

Odločila se je, da bo sedaj s svojo zgodbo skušala pomagati tudi drugim. Ustvarila je fundacijo, kjer zbira sredstva za bolnišnico Gold Coast Hospital, kjer je prestala zdravljenje. Trenutno zbira sredstva za boljši transport pacientov in za boljše stole, ki jih pacienti uporabljajo med kemoterapijo. ''Ne zavedaš se, kako pomemben je udoben stol, dokler nisi prisiljen sedeti na njem ure in ure med kemoterapijo,'' pravi. Zato bi ta del rada olajšala drugim pacientom in jim omogočila, da naporno zdravljenje preživijo nekoliko bolj udobno.

Limfom
(Foto: Instagram)

Kaj je Burkittov limfom?

Burkittov limfom je ne-Hodgkinov limfom zelo visokega nivoja malignosti, ki izhaja iz B limfocita in se širi izven območja limfnega sistema, kot so kosti, kri, centralni živčni sistem in likvor. Čeprav se lahko razvije v vsakem življenjskem obdobju, je pogostejši pri otrocih in mladih odraslih, še posebej pri moških. Lahko se razvije tudi pri ljudeh, ki imajo AIDS. Ljudje, ki imajo Burkittov limfom, bolezni ne morejo prenašati na druge.

Limfom
(Foto: Instagram)
Limfom
(Foto: Instagram)

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 4
 
DeBill 21.03.2018 16:22:19
a dohtrja niso razkosal?
 
RamzesII 21.03.2018 16:04:36
Vedno k istemu zdravniku, potem pa se čudi, ... ali eni res ne vedo kaj pomeni izraz 'drugo mnenje'.
ata janez 21.03.2018 14:11:17
Moral se boš prilagoditi.Kaj pa ji manjka,razen zdravja?Res je lepo dekle.Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja.
Neprilagodljiv 21.03.2018 12:53:52
Mlada lepotica?!? Avto tega prispevka ti bi tudi moral na slikanje glave.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave