17.01.2019
LJ
/ 6°
Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Hrana
Zaščiti svojo DNK s pravilno prehrano
Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko

Pred poroko ji je uspela neverjetna preobrazba!

Imela je le 18 let pa je že komaj našla oblačila, ki bi bila zanjo dovolj velika. Avstralka je tehtala že 135 kilogramov. In oblačila je začela kupovati celo v trgovinah za nosečnice. “Imela so bolj prilagodljiv pas,” pravi. “Samo tako sem se še lahko v oblačilih počutila udobno.” Toda danes je ne bi prepoznali. Uspela ji je neverjetna preobrazba.

Hujšanje
Melissa na svoj poročni dan (Foto: Profimedia)

Danes so oblačila za nosečnice res le še slab spomin, saj je Melissi Mouawad uspelo izgubiti kar polovico svoje teže. Takšne zgodbe so dokaz, kaj vse je mogoče.

Avstralka ima danes 29 let in kdor jo pogleda, zagotovo nikoli ne pomisli, da bi bilo mogoče, da je imela kdaj kar 135 kilogramov. Od takrat je izgubila 65 kilogramov, zaradi športa pa je njeno telo postalo tudi bolj mišičasto. Sicer bi zagotovo bila številka na tehtnici še manjša.

Težave so se začele v otroštvu

A kako je že tako mlada pridobila toliko teže? Melissa pripoveduje, da so se težave začele v otroštvu. Takrat je razvila zelo nezdrav odnos do hrane. Že kot otrok se je prenajedala. “Celo na skrivaj bi vzela hrano iz kuhinjo in jo skrila v svoji sobi, da bi jo lahko pojedla kasneje. In seveda so bili to piškoti, čokolada, krofi, hitra hrana, gazirana pijača ... Sama nezdrava živila, ki bi jih pojedla vsak večer pred spanjem.”

Teža pa je rasla in rasla. Zdravniki in starši so bili zaskrbljeni, a kaj ko je Melissa hrano tudi skrivala. Seveda ji ni bilo všeč to, kar se je zgodilo z njenim telesom. A enostavno se ni zmogla zaustaviti. Mogla je jesti in jesti … “Toda nekega dne sem imela dovolj. Zdravnik je mojim staršem že govoril, kako sem pred tem, da razvijem sladkorno bolezen, kako imam celo pri moji starosti večje tveganje za infarkt … Nekega dne sem se odločila, da svoje življenje spremenim na bolje.”

Preberite si še, katere tri pijače lahko zmanjšajo napihnjenost.

Hujšanje
Melissa, preden je shujšala (Foto: Profimedia)
Hujšanje
Danes, s svojim možem (Foto: Profimedia)

A nič se ni spremenilo čez noč

Seveda ji preobrazba ni uspela čez noč. Najprej se je lotevala tudi veliko nezdravih diet, ki niso imele dolgotrajnega učinka. Toda sčasoma je vedela vse več o pravi prehrani. Poskušala je tudi vse več telovaditi. Najprej je hodila samo na sprehode, kasneje pa se je včlanila v telovadnico. Nekje pred petimi leti je našla pravi recept. Gibanje in pa nadziranje kalorij, ki jih užije. Ter seveda to, da je te užila z zdravo hrano – s polnovrednimi ogljikovimi hidrati, kakovostnimi beljakovinami, zdravimi maščobami in seveda z veliko sadja in zelenjave.

Preberite si še, ali je res, da med hujšanjem ne smemo uživati krompirja. Govorili smo s strokovnjakinjo.

“Začela sem redno hoditi v telovadnico," pravi, "in res paziti, kaj jem. In teža se je enostavno začela zmanjševati. Najprej sem bila v telovadnici v mojih oblačilih iz trgovin za nosečnice. Postavila sem se povsem zadaj in se le poskušala gibati po najboljših močeh. Bilo me je sram, a sem si govorila, da bom le poskušala delati najbolje, kot lahko. Toda sčasoma sem se pomikala vse bolj naprej, dokler nisem bila v prvi vrsti.” Vztrajnost se izplača in vsekakor prinese rezultate. Danes je šport del njenega življenja.

Težko je bilo premagati prenajedanje

Seveda je bilo težko premagati nezdrav odnos do hrane, prenajedanje, sploh zvečer, ko telo res ne more porabiti teh kalorij. Toda Melissa je res shujšala počasi in enostavno zato, ker ni odnehala. Počasi je spreminjala svoje navade, enostavno po najboljših močeh. In ko se je lansko leto poročila, je lahko oblekla svojo sanjsko poročno obleko. “Ni le, da sem drugače videti,” pravi. “Sem druga oseba. Prej sem se umikala, bila sem sramežljiva, nisem spoznavala novih ljudi. Danes sem samozavestna, srečna, obožujem življenje, obožujem nove dogodke, nove ljudi …In moram priznati, da uživam tudi v kupovanju prekrasnih oblačil,” še doda.

Kaj svetuje tistim, ki želijo po njeni poti? Da hujšajo počasi in da ne obupajo, ker se žal ne bo zgodilo čez noč. Trajalo bo dolgo časa, dolgo časa bodo osramočeni komaj sledili vadbi v zadnjem delu telovadnice. A če bodo vztrajali, bodo zagotovo prišli do prve vrste.

Preberite si še, kako je, ko se hujšanja loti zdravnik ... Poznal je vso teorijo in nekega dne se je odločil, da ne more več o tem govoriti bolnikom, če se ne spremeni sam.

Hujšanje
Danes sta šport in zdrava hrana del njenega življenja. (Foto: Profimedia)
Hujšanje
Kdo bi si mislil, da je imela kdaj 135 kilogramov? (Foto: Profimedia)
Hujšanje
Res neverjetna sprememba (Foto: Profimedia)

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave