18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Danes te neveste ne bi več prepoznali

Nekdo, ki izgubi veliko odvečne teže, seveda to naredi z mislijo, koliko srečnejši bo kasneje. In vsekakor bolj zdrava telesna teža zmanjša tveganje za kopico bolezni. Toda veliko manjša številka na tehtnici lahko prinese nove težave. 27-letna Američanka je na svojem Instagram profilu spregovorila tudi o tem, saj meni, da je bolje biti pripravljen. A sama ni bila, kajti tega ni pričakovala.

Lexi Reed je svojo pot hujšanja pričela z novoletno zaobljubo. In te se je res držala. 1. januarja 2016 je tehtala kar 220 kilogramov. Dve leti kasneje jih je imela 141 manj. Lahko bi rekli, da je njen uspeh izjemen. In dosegla ga je z zdravim prehranjevanjem in gibanjem.

A ko se je zaobljubila, da bo izgubila odvečno težo, je imela pred očmi le dobre strani tega. Ni pa pomislila, da se bo po dveh letih spopadala z novo težavo – odvečno kožo. Toliko kilogramov lažja se 27-letnica ni počutila nič kaj bolj privlačno. Nič kaj prijetneje ni bilo zlesti v kopalke. A še več – začela je imeti kronične bolečine v vratu. Zdravniki niso vedeli, kaj bi lahko bil vzrok. Dokler ni nekega dne njen mož dvignil odvečno kožo okoli trebuha, da bi lahko videla, kako bi njen spodnji del izgledal brez nje. Naenkrat je izginila tudi bolečina. Lexi pravi, da ji je odvečna koža očitno začela povzročati celo kronične bolečine.

Seveda je kljub temu še kako zadovoljna, da je izgubila odvečno težo. Vsekakor je zaradi tega tudi bolj zdrava. A meni, da se mora vsak, ki se spopada z odvečnimi kilogrami, zavedati, kaj se lahko zgodi, ko jih toliko izgubiš. Vse se žal ne vrne na točko nič in tudi na to je treba biti pripravljen, meni. "Vseeno pa imam raje desetkrat preveč kože, kot pa 220 kilogramov, ko sem bila praktično na smrtni postelji," še poudari. "Nič nisem mogla početi, nisem denimo mogla v zabaviščni park." Prav tega namreč sedaj z velikim veseljem obišče.

Septembra je Lexi prestala prvo operacijo odstranitve odvečne kože. To je težka operacija, ki se jo je bala. A bila je nujna.

To je še en korak v iskanju novega, bolj polnega življenja. "In tudi odvečna koža ni spet taka težava," še pove. "Še vedno greš lahko v zabaviščni park, potuješ z letalom, greš v kanu ... Prej nič od tega nisem mogla."

Zaveda se, da si je z nezdravim življenjskim slogom sama nakopala težave najprej s težo, nato z odvečno kožo. A odločena je, da jih bo vse premagala in zaživela. "Odločila sem se, da ne bom več škodila svojemu telesu. To je naslednje poglavje v mojem življenju," zapiše na svojem Instagramu.

Včasih pa le pogleda svojo poročno fotografijo, ki jo lahko vidite zgoraj. Spomni se, kako ni mogla najti obleke v tako veliki številki. Že takrat je bila odločna in na koncu ji je uspelo, da se je na ta dan počutila kot princesa. Shujšati si je želela, da bi imela še kaj več od življenja. In to ji je tudi uspelo.

Preberite si še, kako je uspelo Slovenki Tamari.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave