14.11.2018
LJ
14° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Izgubila je 45 kilogramov s temi tremi preprostimi navadami

Telesna teža Rebecce Grafton je močno narasla po fakulteti, ko se je odselila od doma. Pričela je kuhati sama in spila je veliko več alkohola kot prej. ''Prišla sem do točke, ko se je moje telo popolnoma spremenilo – še na mojem obrazu se je pričela videti odvečna teža. Niti sama sebe nisem več prepoznala na fotografijah,'' priznava.

Hujšanje
(Foto: popsugar.com)

Imela je že 111 kilogramov, ko je vedela, da mora nekaj spremeniti. 13. januarja 2014 se je še odločila, da bo obiskala Jamajko. A si ni želela, da bi bila na fotografijah debelušna. To potovanje je želela ohraniti v lepem spominu. ''Nisem želela gledati starih fotografij, ko sem potovala na Jamajko in se čuditi sama sebi, kako debela sem na fotografijah.'' To je bil tudi trenutek, ko se je odločila, da bo res storila spremembo. In v dveh letih ji je uspelo izgubiti kar 45 kilogramov. Kako?

1. Štela je kalorije

Pričela je bolj spremljati, koliko kalorij vnese v telo in koliko jih porabi. Zmanjšala je svoje porcije, ki jih je zaužila in bila previdna pri vnosu energije. Pomembno je bilo tudi, koliko beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob je vnesla.

2. Vsake toliko časa si je dovolila grešiti

Ob koncu tedna si je privoščila odmor. Sledila je pravilu 80/20, kar pomeni, da se je v 80 odstotkih držala svoje nove prehrane, v 20 pa si je dovolila pojesti tudi kaj za užitek.

3. Telovadila je skoraj vsak dan

Rebecca si je vsak dan vzela čas za telesno aktivnost. Najpogosteje 1 uro na dan. Delala je aerobno vadbo in dvigovala uteži. Vsak dan se je odločila za malo drugačno vadbo, da ji ni postalo dolgčas.

S temi tremi ukrepi je dosegla neverjetne rezultate. ''Prvič v življenju sem imela raven trebuh in končno sem bila dovolj samozavestna, da bi lahko nosila bikinke v javnosti. Tudi moj obraz se je popolnoma spremenil, celo tako, da me enkrat niti mati ni prepoznala v javnosti," zadovoljna pove.

Rebecca je vzljubila tudi kuhanje in se naučila pripravljati okusno, a zdravo hrano. Pričela je tudi zelo uživati v telovadbi in priznava, da je to zanjo velik uspeh, saj je bila od majhnega deklica, ki ni marala telovadbe. Takrat si niti mislila ni, da bo kdaj tekla na maratonu. A pred kratkim je dosegla nov mejnik, ko je pretekla svoj prvi polmaraton.

Sedaj priznava, da je še vedno visoko motivirana in da je kar malo odvisna od telovadbe. ''Sčasoma uspeh postane odvisnost,'' pravi. Danes je stara 27 let in pomaga drugim ljudem pri hujšanju. Svoje nasvete deli na Instagram profilu, kjer ima že 137 000 sledilcev. ''Ves čas dobivam sporočila žensk, ki pravijo, da so se zaradi mene opogumile, da so prvič v življenju stopile v telovadnico. Ali da sem jih motivirala, da so se odločile in spremenile svoje vzorce prehranjevanja in izgubile odvečne kilograme. Samo zato, ker so mi sledile in so jih moje zgodbe navdihnile dovolj, da so pričele verjeti, da to zmorejo tudi same.''

Hujšanje
(Foto: popsugar.com)

Vse to pa daje Rebecci dodatno motivacijo, da s svojim delom nadaljuje. ''Nikoli ne dvomi v to, kaj vse si sposoben narediti,'' pravi in doda: "Veliko močnejši smo, kot si mislimo: preprosto se moramo le odločiti in ostati osredotočeni, ne glede na to, kako dolgo bo trajalo. Vedno bodo ovire na poti. Bilo je nešteto vikendov, ko sem slabo jedla ali svoje telo opila z vinom, a vsak ponedeljek je bil nov začetek, ko sem bila znova odločena, da bom sledila svojemu cilju. Ne glede na to, kolikokrat zamočiš na poti, moraš ostati odločen teden za tednom, da ti bo uspelo. Sčasoma boš videl napredek."

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 9
 
komir10 06.12.2017 17:55:00
haha debeluhi. kar obračajte jezik, da bi kaj storilo pa ne
brabusednet 06.12.2017 15:16:15
same laži.
 
olafur 06.12.2017 14:40:40
Ne verjamem vam in s takimi nategi bom začel dvomiti vse vse kar napišete zato si ne dovolite, da si na tak način spodkopavate kredibilnost.
 
Vig1 06.12.2017 13:29:17
Lažete in zavajate, da se kar kadi. Koža se odlično razteguje, skrči nazaj se pa zelo slabo ali pa sploh ne. Tem bajsam, ki so na levih slikah bi po hujšanju koža visela kot predpasnik. Po operacijah pa ostanejo brazgotine. Osebe na desni so popolnoma druge in v življenju še nikoli niso bile debele.
sophie25 06.12.2017 14:29:32
se strinjam, da je na delu vsaj photosop, ampak na prvi desni sliki se vidi odvečna koža na notranjem delu stegna. tudi je res, da je odvisno od starosti, kdaj se tako drastično shujša. jaz sem shujšala za 30 kg pri 30. letih in je koža na obrazu potrebovala skoraj leto, da se je skrčila, na trebuhu se ne bo nikoli, na notranjem delu stegen se tudi opazijo posledice
 
karamba34 06.12.2017 10:57:24
pijmo ga pijmo da bomo seksi in fit!
ata janez 06.12.2017 10:49:39
Najprej je bila taka,kot je na desni sliki,potem pa se je zredila.Mislim pa,da na teh dveh slikah ni ista oseba.
assassin911 06.12.2017 13:17:13
tudi telefon je drug...
komir10 06.12.2017 17:51:34
+pa tamalo je tudi zamenjala
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave