20.09.2018
LJ
27° / 15°
Starejši Kako ohraniti mlade možgane? Krompir in meso Res krompirja in mesa ne smemo jesti skupaj? Joga Se spopadate z išiasom? Vaje, ki pomagajo Ana Klašnja Ana Klašnja razkrila, kako skrbi za vitko in zdravo telo

Izgubila kar 33 kilogramov. Poglejte jo danes

Frizerka in mati dveh otrok 45-letna Leesa Collins iz Avstralije je včasih delala po 12 ur na dan in si ni vzela časa niti za kosilo. Ko je prišla domov, pa je spraznila hladilnik. Vzorec nezdravega prehranjevanja je privedel do tega, da se je zredila že na 112 kilogramov. A poglejte, kako ji je uspelo znova shujšati.

Hujšanje
Ko jo je stranka presenečeno pogledala in jo vprašala, če je z njo kaj narobe, ker se je tako zredila, je vedela, da mora nekaj spremeniti. (Foto: Facebook)

Hujšanje
Z bolj zdravimi izbirami je shujšala 33 kilogramov. (Foto: Facebook)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lessa Collins je nekoč v svojem frizerskem salonu delala tudi od 10 do 12 ur na dan in se ni obremenjevala z zdravim slogom življenja. Ko je pomislila na to, da bi morala bolj zdravo živeti, je te svoje misli preprosto odrinila na stran in si mislila, da bo za to že enkrat prišel čas. Vse, dokler ni njena stranka opazila, kako pridobiva odvečne kilograme. 45-letno frizerko je vprašala, ali je z njo vse v redu in če potrebuje pomoč. ''Dneva, ko me je to vprašala se spominjam kot včeraj ... Takrat sem imela največ kilogramov. Stranka je prišla v salon in dolgo časa je že nisem videla. A ko je vstopila sem videla šokirani izraz na njenem obrazu. Vprašala me je, če je z mano vse v redu,'' se spominja avstralka Lessa Collins.

Tehtala je že 112 kilogramov in stranka ji je odkrito povedala, da misli, da je njen slog življenja nezdrav. ''Leesa tako si se zredila, mi je rekla. Takrat sem bruhnila v jok, saj sem vedela, da ima prav in kot pravijo, včasih resnica najbolj boli. A v tistem trenutku sem vedela, da moram nekaj narediti,'' je povedala za avstralski Mail Online. Ko je tehtala 112 kilogramov, ni bilo več varno za njo, da še naprej ignorira svoje nezdrave vzorce prehranjevanja in pomanjkanje telesne aktivnosti.

''Nekoč sem prihajala domov iz službe popolnoma izčrpana in potolažila sem se tako, da sem se usedla na kavč in jedla nezdrave prigrizke in hitro prehrano,'' priznava. Njena prehrana je bila predvsem sesstavljena iz mesnih pit in karamelnih bombonov, kosila ni imela, zvečer pa je jedla hitro prehrano. Prav zato je bil začetek zdravega prehranjevanja zanjo izjemno težek. A se je odločila, da mora spremeniti svoje življenje. Odločila se je, da planira potovanje za svojo družino v ZDA, a da mora pred tem izgubiti odvečne kilograme.

Pričela je jesti tri polnovredne obroke na dan in si poleg tega privoščila manjše, a bolj zdrave prigrizke. Prenehala je uživati hitro prehrano,  a se odločila, da si ne bo popolnoma odvzela svojih prigrizkov. Namesto tega raje izbira bolj zdravo verzijo le-teh in v manjši količini. Sedaj si dovoli zaužiti dva prigrizka na dan medtem ko dela. ''Dodala sem si še dodatno solato za kosilo in zelenjavo za večerjo. Zvečer pred spanjem si pripravim še solato, zato da jo naslednji dan lahko vzamem s seboj v službo. Zjutraj pred službo grem še na sprehod, ki običajno traja uro in pol.'' Odkrila je, da za izgubo odvečnih kilogramov ni treba narediti nič drastičnega in da ni potrebno stradati, a da je treba vztrajati. Le vztrajnost lahko na dolgi rok privede do dobrih rezultatov. Leesa je tako z bolj zdravo prehrano in več vadbe uspela izgubiti kar 33 kilogramov in se danes počuti veliko boljše.

Sedaj ko tehta le še 79 kilogramov ima več energije, izboljšalo se je tudi njeno psihično počutje. Kljub temu je cilj, ki si ga je zadala pred odločitvijo, da gre na potovanje, da doseže 73 kilogramov. ''Samo šest kilogramov stran od svojga cilja sem, a sem že sedaj zelo zadovoljna z rezultati,'' še doda.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave