17.03.2018
LJ
/ 2°
Možgani To ne bo zmanjšalo tveganja za kap! Ženski cikel Ženske, prilagodite vadbo menstrualnemu ciklu! Trebuh Kako si pomagati, če se pojavijo driska, zaprtje in vetrovi? Stephen Hawking Kako je Hawking lahko tako dolgo živel z ALS?

Je to edini res pravi nasvet za uspešno hujšanje?

Ste se dlje časa prehranjevali nezdravo, nato pa ste si obljubili, da boste začeli jesti zdravo in ste se tega držali? Vendar se odvečnih kilogramov kljub temu niste znebili in kmalu ste obupali? Nova raziskava je razkrila, kaj je edini učinkovit nasvet za izgubo prekomerne teže.

Kislo zelje
Nasvet za zdravo težo: uživajte kislo zelje. Poglejmo, zakaj. (Foto: Thinkstock)

Raziskava univerze Washington v St. Louisu je odkrila, zakaj imamo pogosto občutek, da se držimo vseh pravil zdravega hujšanja, odvečni kilogrami pa kljub temu ne izginejo. S tem ko uživamo nezdravo hrano, namreč spremenimo mikroorganizme v našem črevesju. To je krivo, da tudi ko se začnemo prehranjevati zdravo, naši odvečni kilogrami ne skopnijo. To se zgodi šele, ko se naši mikroorganizmi v črevesju spremenijo. Če spremenimo svoj življenjski slog, se moramo torej zavedati, da moramo dolgo časa vztrajati.

Kakšna je torej edina učinkovita dieta?

Vsekakor morate vztrajati pri zdravem prehranjevanju - sadju, zelenjavi, stročnicah, polnozrnatih žitih, oreških, semenih ... Da bi čim prej spremenili mikroorganizme v svojem črevesju,  začnite uživati probiotike. Posezite po probiotičnem jogurtu ter kislem zelju in repi.

Ameriški raziskovalci poleg tega poskušajo ugotoviti, ali lahko razvijejo prehransko dopolnilo, s katerim bodo ljudem, ki so se dolgo nezdravo prehranjevali, sedaj pa so svoj življenjski slog spremenili, pomagali pospešiti še spremembo njihovih mikroorganizmov. Moramo se zavedati, da ti zelo vplivajo na naše počutje in zdravje. Hranimo pa jih z živili, po katerih posegamo. Če bomo uživali zdravo hrano, bomo imeli mikroorganizme, ki bodo skrbeli, da bomo zdravi. Če bomo uživali nezdravo hrano, bomo hranili druge mikroorganizme, tiste, ki nam škodijo. Da prvi izrinejo druge, pa žal traja, zato je treba pri pravilnem prehranjevanju vztrajati. Da bi do spremembe prišlo hitreje, pa še uživati probiotike.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
LEMI4 13.10.2017 19:12:27
Sama natolcevanja- Edini in res učinkovit način hujšanja je manj žret, lahko pa ješ glih vse samo manj. Sam sem tako shujšal 25 kg v treh mesecih
hotchilipoper 14.10.2017 07:54:17
+++++++++++++++++++++++
ROSINANT 13.10.2017 18:42:19
In nič kar vsebuje sladkor ! Preverjeno vendar zelo, zelo težko.
parklc 13.10.2017 14:48:55
Kislo zelje nima probiotikov ima pa prebiotike, ki naredijo pogoje da se probiotiki, kaneje seveda bolje primejo in obdrzijo
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave