12.12.2018
LJ
/ -3°
Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Infrardeča savna Blaži kronične bolečine, izboljšuje pretok krvi, izloča toksine iz telesa ... Annie McManis Še sama ne more verjeti, kaj ji je uspelo

Odlične vaje, če se spopadate z bolečinami v hrbtu

Joga proti bolečinam v hrbtu

Velika večina ljudi ima vsakodnevne bolečine v hrbtu. Veliko se jih nauči živeti s to bolečino, vendar pa to pravzaprav ni potrebno. Z redno prakso joge lahko okrepite in raztezate mišice hrbta in tako sprostite napetosti in zmanjšate bolečine ali pa zaživite brez njih.

Hrbet
(Foto: iStock)

1. LATERALNI RAZTEG – variacija

Postavitev: Sedimo s pokončno hrbtenico, kjer je ena noga v raznožki, druga pokrčena. Z izdihom odhaja trup proti iztegnjeni nogi. Za dodatni razteg sežemo z rokami proti tlom. Ponovite še na drugo stran.

Koristi: Lateralni razteg je še posebej blagodejen za tiste, ki imajo skoliozo.

Preberite še: Se spopadate z išiasom? Vaje, ki pomagajo

Joga
(Foto: Damjan Žibert)

2. SEDEČI PREDKLON

Postavitev: Sedimo s pokončno hrbtenico. Nogi sta iztegnjeni spredaj. Z vdihom podaljšamo hrbtenico, z izdihom odhajamo v predklon (gib iz medenice). Z rokami se objamemo okoli stopal. Pomagate si lahko tudi s trakom, ki ga ovijete okoli stopal. V položaj ne odhajamo na silo.

Koristi: Razbremeni in sprosti celotni zadnji del telesa.

Preberite še: Joga: bolečine v križu

Joga
(Foto: Damjan Žibert)

3. POLMOST

Postavitev: Ležimo na hrbtu, nogi pokrčimo v širino kolkov. Z vdihom dvigujemo zadnjico proti stropu. Rameni spodvihamo, tako da je večina teže na ramenih, nato sklenemo prste pod zadnjico. V položaju ne obračamo glave vstran. Položaj lahko podpremo tudi z jogijskimi kvadri pod hrbet.

Koristi: Raztezamo prednji del telesa in vrat. Sproščamo napetosti v ramenih. Položaj je še posebno blagodejen za tiste s kifozo.

Joga
(Foto: Damjan Žibert)

4. PLUG

Postavitev: Ležimo na hrbtu, s pomočjo trebušnih mišic in aktivnih rok dvigujemo nogi nad glavo. Z rokami podpremo hrbet in nato z izdihom odlagamo nogi za glavo do tal. Spodvihamo ramena in sklenemo dlani ob podlago. V položaju ne obračamo glave. Položaj zapustimo varno in kontrolirano. Pod nogi lahko podložimo jogijski kvader.

Koristi: Raztezamo celo zadnjo stran telesa in sproščamo občutek napetosti.

Joga
(Foto: Damjan Žibert)

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave