21.01.2019
LJ
/ -2°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Nastavite svoje telo na kurjenje maščob!

Naša telesa so naravno ustvarjena za to, da kurijo maščobo, a danes smo v poplavi sladkih izdelkov in izdelkov s skritimi sladkorji postali odvisni od sladkorja in predelanih ogljikovih hidratov, zaradi katerih pridobivamo odvečne kilograme. Preverite, kako to preprečiti.

Ženska hujša in zdravo je - 4
Svoje telo lahko nastavimo tako, da kuri maščobo, ne da jo nalaga. (Foto: iStock)

Toliko sladkorja in predelanih ogljikovih hidratov, kot jih zaužijemo danes, nismo jedli nikoli. Takšno prehrano uživamo zadnjih 50 let, zaradi česar se močno zvišuje stopnja debelosti v zahodnih državah in naraščanje števila ljudi, ki se spopadajo s sladkorno boleznijo tipa 2. A svoje telo lahko nastavimo tako, da kuri maščobo, ne da jo nalaga. Predvsem z nekaterimi ukrepi, kjer izločimo živila, ki povzročajo velik vzpon in padec krvnega sladkorja, in z ukrepom, ki mu rečemo delno postenje. Z njim telesu damo čas, da vstopi v fazo ketoze. Če ves dan redno uživamo sladkor in predelane ogljikove hidrate, naše telo nikoli ne vstopi v fazo ketoze. Te ne smemo zamenjati s ketoacidozo, ki je nevarno stanje, v katerem telo ne postane le ketogeno, a kri postane preveč kisla. Ketoza je stanje, v katerem naše telo začne naravno spreminjati maščobo v ketone, ki se nato porabijo kot gorivo za naše celice. To lahko dosežete z naslednjimi koraki.

Ženska hujša in zdravo je - 8
Zmanjšajte vnos sladkorja, več živil pojejte v prvem delu dneva, zvečer pustite telesu, da se spočije in ne jejte več tri ure pred spanjem. (Foto: iStock)

Svoje telo lahko nastavite na kurjenje maščob s 6 koraki:

1. Naspite se

Pomanjkanje spanja lahko povzroči pridobivanje odvečnih kilogramov, depresijo, bolečine, vnetja, bolezni srca, sladkorno bolezen in številne druge zdravstvene težave. Ključnega pomena za naše zdravje je, da vsak dan spimo od sedem do osem ur. Če smo čez vikend še vedno utrujeni, pa si zagotovimo dodaten spanec in počitek, če čutimo, da je treba. Pred spanjem se izogibajte umetni svetlobi, ki seva iz pametnih telefonov, televizije in drugih elektronskih naprav. Prav tako alkoholu, ki nas lahko sicer uspava, a se zaradi njega ponoči zbujamo in je spanec manj kakovosten.

2. Uživajte pravo polnovredno hrano

Izogibajte se predelani in uživajte svežo hrano, kot je:

- Zelenjava: špinača, brstični ohrovt, solata, paradižnik, paprika ...

- Sadje: jagodičevje, češnje, jabolka ... (čim bolj sveže in domače)

- Polnozrnate žitarice: proso, ajda, polnozrnat kruh, pirin kruh ...

- Meso živali, ki se hranijo s senom, domače perutnine, jajca, ribe ...

4. Uživajte zdrave maščobe

Govor je o ekstradeviškem olivnem olju, oreščkih, semenih, avokadu in nekaj masla. To vam bo pomagalo znižati raven slabega holesterola. In ja, morate jesti maščobo, da bi lahko kurili maščobo. A uživajte zdravo maščobo, vsekakor pa se izogibajte transmaščobam.

4. Izogibajte se sladkorju in predelanim ogljikovim hidratom

Beli kruh zamenjajte za polnozrnatega, zmanjšajte vnos kolačkov, piškotov, čokoladic in drugih sladkih izdelkov. Berite deklaracije in se prepričajte, da v izdelku ni več kot 5 gramov sladkorja. Izogibajte se tudi sadnim jogurtom in raje navadnemu jogurtu dodajte nekaj sadja. Pazite tudi na vnos alkohola, ki vsebuje veliko kalorij.

5. Poskusite z delnim postenjem

Skušajte zadnji obrok pojesti vsaj tri ure pred spanjem, in potem nikar ne uživajte hrane do zjutraj, ko boste pojedli zajtrk. Telo potrebuje tudi čas za postenje in počitek. Ne obremenjujte svoje prebave zvečer s težko hrano, a si privoščite le kakšno zelenjavo juho. Zvečer velja pravilo manj je več. Več hrane pa zaužijte zjutraj in v dopoldanskem času, ko telo potrebuje gorivo in presnova dobro deluje. V prvem delu dneva se dobro najejte, zvečer pa pustite telesu, da se počasi pripravi na počitek.

Hoja - 1
Gibajte se! Čim pogosteje! (Foto: iStock)

6. Več se gibajte

Če je vse, kar ste v tem trenutku sposobni, hoja, s tem ni nič narobe. Začnite počasi, a se gibajte. Ne zadajte si prehudih ciljev, začnite počasi, a vztrajno. Hodite vsaj 30 minut na dan in počasi povečujte intenziteto gibanja. Gibanje je prav tako ključnega pomena za kurjenje maščob in boljše počutje.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 1
 
karamba34 04.06.2018 11:16:39
nastavite svoje telo na kurjenje maščobe s seksom pet krat na dan.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave