23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...

Kako se učinkovito razstrupiti s samo dvema živiloma?

Boljšo, kot boste imeli prebavo, več strupov boste izločili iz telesa. In zelo učinkovit recept za dobro prebavo in učinkovito razstrupljanje je naslednji: redno uživajte dve živili – kefir in laneno seme.

Telo
Da bi se razstrupili, poskrbite za učinkovito delovanje črevesja. (Foto: iStock)

Naše telo se načeloma  razstruplja samo, a s tem, ko zdravo živimo, mu pri tem pomagamo. Še posebej je za raztrupljanje pomembno odlično delovanje prebave in črevesja. Zanju boste veliko naredili, če boste redno uživali lanena semena in kefir.

1. Kefir

Vsebuje probiotične bakterije ter kvasovke. Oboje naše črevesje potrebuje za svoje delovanje. V njem namreč v sožitju bivajo za nas dobri in slabi mikroorganizmi. Kadar je dobrih dovolj, naše telo deluje nemoteno. Zaradi napačnega prehranjevanja ali stresa pa pogosto pričnejo prevladovati slabi, kar vodi v težave. V črevesju je tudi velik del imunskega sistema, zato nam posledično ta oslabi, kar pomeni, da lahko te težave dejansko postanejo zelo velike.

2. Laneno seme

Ta semena delujejo v telesu antibakterijsko, antivirusno in antiglivično. Poleg tega so antioksidanti in vsebujejo veliko vlaknin. Dve žlici lanenih semen vsebujeta četrtino vlaknin, ki jih je treba na dan zaužiti. Da naša prebava in črevesje dobro delujeta, pa teh nujno potrebujemo dovolj. Tudi zato, ker so hrana za prej omenjene dobre bakterije.

Kefir
Kefir pomaga zaradi obilice probiotičnih bakterij in kvasovk. (Foto: iStock)
Laneno seme
Laneno seme je bogato z vlakninami, poleg tega deluje antibakterijsko, antivirusno in antiglivično. (Foto: iStock)
Če naša prebava in črevesje dobro delujeta, se naše telo razstruplja. Zaradi tega je priporočljivo redno uživati žlico mletih lanenih semen v tretjini skodelice kefirja. In sicer zjutraj, pred zajtrkom, in zvečer, pred spanjem. Poleg tega spijte čez dan še dovolj vode.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
 
giovanni2 11.08.2017 09:27:18
"dvema živiloma"?
Frane Šajn 11.08.2017 18:59:28
Ja tako to gre na žalost v našem šolstvu, znanje se vidi ali pa sliši. Važno je, da obvladajo Angleščino ta jezik je hočeš nočeš lingua prima v Slovenistanu.
 
jamesblake 11.08.2017 08:35:28
doza - učinek. v znanstveni literaturi je cela kopica dokazov o tem, da prevelika količina omega-3 maščobnih kislin deluje ravno tako vnetno, kot prevelika količina omega-6 maščobnih kislin ali rastlinskih trans-maščobnih kislin ali digliceridov višjih maščobnih kislin (tiste v kruhu, npr. so že daleč čez mejo zdravega) ali enostavno preveč govejega loja, svinjske masti, neumno ravnanje z maščobami pri pripravi hrane.. in tega je še in še.
Frane Šajn 11.08.2017 19:03:10
Moj nasvet jejte vse vendar vstajajte od mize raje malo lačni pa veliko gibanja učinek ne more izostati ,Razen, če vam je vaš genom namenil prezgodnji grob tu pa ni kakšne pomoči.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave