09.12.2018
LJ
/ -0°
Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Sreča 7 stvari, ki jih najsrečnejši pari delajo drug za drugega kašelj Poglejte redek krvni strdek, ki ga je izkašljal moški

Kako sem v 3 mesecih izgubila maščobo na trebuhu?

''Nikoli nisem bila najbolj vitka. Ko pridobim telesno težo, gre direktno na moj trebuh in kot kaže, je to tudi zadnje področje, kjer izgubim maščobo. Sem v 40-ih letih in moja maščoba na trebuhu je tam že od srednje šole, ne glede na vse diete, ki sem jih poskusila,'' pripoveduje novinarka Jenny Sugar. Preverite, kako je v samo treh mesecih izgubila maščobo na trebuhu.

Trebuh
Maščobo na trebuhu je pričela izgubljati šele, ko je pričela delati šest stvari, ki so opisane spodaj. (fotografija je simbolična) (Foto: iStock)

Čeprav je že preizkusila številne diete, od striktnega štetja kalorij do hujšanja z ekstremno vadbo, nič ni pomagalo. Svojega trebuha se je znebila šele, ko je pričela delati teh šest stvari, ki jih je opisala na spletni strani sugarpop.com:

1. Prekinitveni post

Prekinitveni post ali intermittent fasting (IF) je način prehranjevanja, kjer se v določenem delu dneva nekajkrat na teden postiš. Ko telo nima nenehnega vira energije iz hrane, lahko prične porabljati nakopičeno maščobo, kar pomaga kuriti maščobo na trebuhu.

Trebuh
Do manjšega trebuha ji je pomagal prekinitveni post, manj sladkorja in hitre prehrane, več spanca in manj stresa. (Foto: Profimedia)

Preberite še: 40-letniki shujšali s tem poceni domačim napitkom

Dr. Daryl Gioffre, nutricist, ki pomaga do popolne postave nekaterim slavnim ljudem, vključno s Kelly Ripa in Mariom Lopezom, pravi, da prekinitveni post poteka tako, da se včasih postimo 16 ur. V tem času se sladkor v krvi zniža, poviša pa se rastni hormon. To pri nekaterih ljudeh pospeši presnovo za 14 odstotkov in naše telo nima druge možnosti, kot da prične kuriti naloženo maščobo. V primeru novinarke Jenny Sugar je telo pričelo kuriti maščobo na trebuhu.

Preberite še: Tako se zagotovo znebite maščobe na trebuhu

Na ta način se novinarka prehranjuje zadnjih 20 mesecev in sledi prekinitvenemu postu 16 : 8, kar pomeni, da se 16 ur na dan posti, 8 ur na dan pa je čas, ko uživa hrano. ''Na ta način se prehranjujem zadnjih 20 mesecev in to mi je zagotovo pomagalo, da sem se znebila maščobe na trebuhu.''

Preberite še: Mesec dni je enkrat na teden naredila desko in zgodilo se je ...

2. Manj sladkorja in hitre prehrane

Zmanjšala je tudi vnos čokolade, piškotov, palačink, kruha, tortilje in se osredotočila bolj na uživanje več zelenjave, psutega mesa in zdravih maščob - avokado na dan. To ji je dalo občutek sitosti in na dolgi rok zmanjšalo maščobo na trebuhu.

Solata
Pričela je jesti počasi in se ustavila, ko je bila sita. (Foto: iStock)

3. Nehala sem se prenažirati

Prekinitveni post ji je pomagal, da je zmanjšala vnos kalorij, a naučila se je tudi jesti bolj z glavo. Odločila se je, da bo poslušala svoje telo in uživala hrano le do mere, ko je začutila, da se je nasitila in ne do mere, kjer je bila prenažrta. ''Nisem dovolila uri, da diktira moje obroke, ampak sem preprosto poslušala svoje telo in jedla, ko sem bila lačna v tem osemurnem okviru. Ker sem spila tudi veliko vode in jedla bolj polnovredno hrano, je bila ta naloga lažja.''

Ženska spi
Vzela si je več časa za spanje ... (Foto: iStock)

4. Več spanca

Če je nekoč vstajala ob petih zjutraj, da je lahko poskrbela za otroke in šla še na jutranjo vadbo, zvečer pa legla k počitku ob pol enajstih, se je sedaj odločila, da si bo vzela več časa za spanje. Šest ur in pol ni dovolj spanca, zato se je odločila, da bo prenehala hoditi na jutranjo vadbo, zaradi katere je morala vstajati ob petih zjutraj. Tako je raje pričela hoditi na vadbo ob 19.00 in si tako zagotovila osem ur spanca na dan. ''Ko sem bila bolj spočita, sem bila naslednji dan tudi manj lačna, zaradi česar sem lahko bolj premišljeno jedla. Čeprav sem manj telovadila, sem uspela ohraniti mišično maso in celo zmanjšati količino maščobe v telesu,'' pripoveduje.

5. Več sem hodila

Nekoč je že zjutraj šla na CrossFit vadbo ali na HIIT vadbo, da bi poskrbela za svoje zdravje. Nato pa se je odločila, da si kupi tekalno stezo in na njej je že čez dan naredila od 10.000 do 12.000 korakov. ''To dodatno gibanje prek dneva mi je pomagalo ohraniti visok nivo energije in preprečilo bolečine v mišicah, ki so bile posledica celodnevnega sedenja. Res je naredilo veliko razliko tudi pri izgubi maščobe na trebuhu.''

Joga
in za odpravo stresa. (Foto: iStock)

6. Več časa za odpravo stresa

Zaradi stresa je Jenny pogosto posegala po hitri prehrani in po sladkih živilih. Ne le to, ko je nivo krotizola - hormona stresa - visok, je tudi veliko težje izgubljati odvečne kilograme. Prav zato si je vzela več časa za odpravo stresa. ''V zadnjih nekaj mesecih sem pričela barvati pobarvanke z mojimi otroki, namesto da sem bila na Instagramu, sem pričela prebirati pravljice za lahko noč, pričela sem delati jogo in hoditi na daljše sprehode po gozdu z mojim psom. Odločila sem se, da bom vsak dan naredila nekaj, kar me osrečuje, pa čeprav bo to samo 10 minut na dan. Postala sem veliko bolj umirjena.''

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave