14.12.2018
LJ
/ -1°
Endokrini sistem To moramo vsi vedeti o hormonih Mafini Praznična sestavina, ki je povsem zdrava Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

Razpokana koža? Tu je hitra pomoč!

V jesenskem času se koža srečuje z novimi izzivi, kot so temperaturne spremembe, suh zrak, veter ... Suha in razpokana koža je na otip neprijetna in tudi videti je neprivlačno. Razpoka lahko celo do krvi, če ji ne posvetite nobene pozornosti. Koža ima pomemben vpliv na samopodobo, zato je ne smemo prikrajšati za najboljšo nego. Pravilna nega kože je izjemno pomembna.

Nega kože
Gladka in sijoča koža ni le zdrava, ampak je tudi najlepša. (Foto: Profimedia)

Koža ima zelo pomembno nalogo, da ščiti naše telo, hkrati pa omogoča čudovite občutke preko dotika. Včasih se zaradi neugodnih pogojev njena sposobnost zaščite in regeneracije zmanjša. Hladni meseci so tu in hladno – vroče okolje tudi. Moč in lepoto svoji koži lahko povrnete tako, da dobro poskrbite zanjo. Primerno se oblecite, da kožo zaščitite, predvsem pa nosite oblačila iz naravnih materialov. Koža ima najraje bombaž in svilo, medtem ko jo volna lahko razdraži. V obdobju ogrevanja v prostorih namestite vlažilce zraka ali pa upoštevajte nasvet babic in ob radiatorju na primer namestite posodo z vodo. Skrajšajte čas, ki ga preživite po stresnem in napornem dnevu v svoji kadi in si privoščite raje hitro osvežitev pod prho. Spijte dovolj tekočine (še najboljše vodo ali nesladkan čaj) in za nego uporabljajte le s skrbno izbrane izdelke, ki so koži najbolj prijazni. Zunanja lepota vpliva tudi na notranje zadovoljstvo.

SOS’ nega proti razpokani koži

Gladka in sijoča koža ni le zdrava, ampak je tudi najlepša. Ključni sestavini za nego suhe in razpokane kože sta glicerin in pantenol/dekspantenol. Vlažilni sestavini zgladita in pospešita regeneracijo. Glicerin privlači vodo, ki jo uspešno zadržuje. Tako zagotavlja dolgotrajno vlaženje.

Eucerin 3
Največ boste za svojo kožo naredili z ustrezno nego. (Foto: arhiv proizvajalca)

Pantenol pa okrepi regeneracijo in popravlja celične poškodbe ter izboljša vlaženje kože. Skrbno izberite mazilo, ki bo poskrbelo za zaščito vaše kože, hkrati pa je pomembno, da koža še vedno lahko diha. Izberite izdelke, ki ne vsebujejo dišav ali konzervansov, kakršno je vsestransko obnovitveno mazilo Eucerin Aquaphor.

Razpokana koža najpogosteje na rokah

Razpokana koža se najpogosteje pojavi na rokah. Stisk suhe in hrapave roke z raztrgano obnohtno kožico ne bo pustil vtisa, ki si ga želite in izgubi vso svojo privlačnost. Do razpok pride, ko je koža že močno podhranjena z vlago, torej gre za ekstremno suhost. Dejstvo je, da ima koža na rokah najmanj lipidov, hkrati pa so roke pogosto tudi najbolj obremenjene. Pri določenih poklicih, kot so npr. zdravstveni delavci, frizerji itd., so roke še bolj na udaru zaradi neprestanega umivanja. Pogosto umivanje rok predstavlja težavo za suho kožo, ki lahko na členkih celo razpoka.

Za lepšo kožo na rokah:

► roke umivajte z mlačno vodo (ne sme biti prevroča ali premrzla),

► pri uporabi čistilnih izdelkov nosite rokavice ali uporabljajte koži prijazne izdelke,

► kožo vlažite z negovalnimi izdelki,

► redno mehčajte obnohtno kožico,

► v hladnejših dnevih ne pozabite na rokavice.

Koža na rokah ima manjšo sposobnost za vezanje in zadrževanje vlage, zato je bolj nagnjena k suhosti kot koža na drugih delih telesa. Redna nega je izredno priporočljiva.

Ne pozabimo niti na občutljivo kožo najmlajših

Koža dojenčkov je najbolj dovzetna na spremembo temperature. Je namreč nežna in občutljiva, saj je tanjša kot koža odraslih. Prav tako njena funkcija zaščite še ni povsem razvita. Območja razdražene kože se najpogosteje pojavljajo na otrokovih licih ali na predelu plenice. To so predeli, ki potrebujejo pogostejšo nego. Izdelek, ki je primeren za najbolj občutljivo kožo otrok, je vsekakor lahko dobra izbira za vso družino. Izdelki so namreč dermatološko in klinično testirani za najbolj občutljivo, nežno in tanko kožo.

Eucerin 4
Eucerin Aquaphor je vsestransko obnovitveno mazilo, ki zagotavlja hitro pomoč za najrazličnejše težave s kožo. (Foto: arhiv proizvajalca)

Nega poškodovane kože zaradi ran ali opeklin

Nega ran in opeklin zahteva še posebno pazljivost pri izbiri primernih negovalnih izdelkov. Teh nikoli ne nanašajte na odprto, mokro ali krvavečo rano. Počakajte najprej, da nastane novo tkivo, potem pa poskrbite za ustrezno nego. Uporaba primernega izdelka bo pospešila proces regeneracije in celjenja, hkrati pa bo tudi vzpostavila boljšo zaščito, ki jo poškodovana koža še toliko bolj potrebuje.

Opekline so ena od najpogostejših poškodb, ki se zgodijo doma. Hude opekline zahtevajo takojšnjo zdravstveno oskrbo. Manjše opekline (prve stopnje), ki so tudi bolj pogoste pa lahko oskrbite kar doma. Pri opeklinah prve stopnje (prizadenejo samo povrhnjico), koža ostane nepoškodovana, a je rdeča, otekla in boleča. Ob pritisku postane bela. Prizadeto območje najprej držite pod mrzlo vodo najmanj 5 minut. Nato pa čim prej nanesite zaščitno mazilo za prvo pomoč, ki je namenjeno pordeli in razdraženi koži, saj bo pomagalo pospešiti regeneracijo. Opekline vlažite z negovalnim izdelkom tudi v naslednjih dneh, da se bo koža hitreje obnovila. S pravilno nego se opeklina običajno zaceli v enem tednu.

Novost – Eucerin Aquaphor je vsestransko obnovitveno mazilo, ki zagotavlja hitro pomoč za najrazličnejše težave s kožo, vključno s suhostjo, razdraženostjo in različnimi poškodbami.

Mazilo je prva pomoč:

● za razpokano kožo,

● za občutljivo kožo dojenčkov,

● za nego ran in opeklin,

● za kožo po laserskem postopku ali kemičnem pilingu.

Največ boste torej naredili za svojo kožo s pravilno nego in z izdelki, ki so najboljši za vašo kožo.

Skrivnost lepega videza se namreč skriva v pravih negovalnih izdelkih.

Eucerin 5
Koža dojenčkov je še bolj nežna in občutljiva kot koža odraslih. (Foto: arhiv proizvajalca)

Sponzorirana vsebina

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave