17.12.2017
LJ
/ -2°
Voda Začela sem redno piti jabolčni kis in zgodilo se je to ... Trebuh 7 živil, ki kurijo maščobo in spodbujajo presnovo Trebuh Trik, da zmanjšate željo po sladkem in slanem Meningitis Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo

Lahko samo s pomočjo te začimbe shujšate?

Cimet lahko prepreči nalaganje maščob na trebuhu, saj zmanjša negativne učinke nezdrave mastne prehrane, je pokazala zadnja raziskava ameriških strokovnjakov. Pokazalo se je, da začimba upočasni proces nalaganja maščob na trebuhu in posledično zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja.

Trebuh
Za lepši trebuh v svojo prehrano dodajte cimet. (Foto: Thinkstock)

Študijo so strokovnjaki pred kratkim predstavili na ameriški konferenci za bolezni srca in ožilja, kjer so pojasnili, da so njihovi poskusi na podganah pokazali, da so podgane, ki so uživale cimet, imele manj kilogramov kot preostale in manj maščob na trebuhu.

Cimet
Pokazalo se je, da cimet upočasni proces nalaganja maščob na trebuhu in posledično zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja. (Foto: Thinkstock)

V svoji raziskavi so strokovnjaki glodavce s cimetom hranili 12 tednov in pokazalo se je, da so imele podgane, ki so uživale cimet, v telesu več antioksidantov in protivnetnih molekul, ki so njihovo telo branile pred škodljivimi posledicami oksidativnega stresa. Podgane, ki so uživale cimet, so, kot omenjeno, tehtale manj kilogramov in niso imele toliko maščobe na trebuhu, čeprav so tako kot testna skupine uživale mastno prehrano.

Strokovnjaki menijo, da bi cimet lahko imel podoben vpliv tudi na človeško telo. Prav zato to zdravo začimbo dodajte v svojo prehrano, še posebno če veste, da se ne morete odpovedati preveč mastni hrani. Cimet lahko dodate v kosmiče z jogurtom, v kavo, smoothie. Poleg tega cimet skrbi za boljšo prebavo in izboljšuje delovanje naših možganov. Začimba namreč vsebuje veliko antioksidantov, poleg tega deluje protivnetno, zato je priporočljiva tudi za ljudi s sladkorno boleznijo ali drugimi kroničnimi boleznimi.

Tu pa je še drugih sedem živil, ki vam lahko pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov:

1. Čili;
2. Kvinoja;
3. Kava;
4. Zeleni čaj;
5. Jajca;
6. Rjavi riž;
7. Mandlji.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
 
tido111 11.05.2017 22:07:59
Od kdaj mascoba redi.... Ajde strokovnjaki iz 24 ur, razlozite.. Pa prosim strokovno!!!!
tido111 11.05.2017 22:10:27
Razlozite prosim, ce clovek poje mascobo, kaj se dogaja z njo?!
 
trumpipumpi 11.05.2017 15:57:50
joj kok lažete!to ni res
gangsterist 11.05.2017 12:29:09
lažete, jaz pojem vsak dan deset kosov sladkega štrudla z veliko cimeta, pa mam že skoraj 200kil. nič dol, sam gor
kajenje je zdravo 11.05.2017 08:07:34
Cimet odlicno pase v kuhano vino. Priporocam dve skorjici na liter vina in pet litrov vina na dan. Ratal boste suhi, ko sestradane podgane.
DarkKitarist 11.05.2017 11:36:54
Dober predlog :D Sem slišal da tudi kokain kar pomaga pri izgubi kilogramov, prav tako meth.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave