17.03.2018
LJ
/ 2°
Možgani To ne bo zmanjšalo tveganja za kap! Ženski cikel Ženske, prilagodite vadbo menstrualnemu ciklu! Trebuh Kako si pomagati, če se pojavijo driska, zaprtje in vetrovi? Stephen Hawking Kako je Hawking lahko tako dolgo živel z ALS?

Mati izgubila oko zaradi pogoste napake, ki jo delamo pri ličenju

Mati dveh otrok Erica Diaz je izgubila oko v grozljivi nesreči, ki bi se lahko zgodila vsakomur. Ko si je nanesla ličilo na zgornjo veko, ni niti slutila, da bo zaradi tega utrpela hudo infekcijo oči in izgubila vid na eno oko.

Makeup
(Foto: davidwolfe.com)

Erica Diaz se je vrnila domov iz zabave, ki jo je preživela s prijateljicami, ko si je odstranila ličila in odkrila, da je njena veka nenavadno otečena. Opazila je, da so delčki bleščic, ki si jih je nanesla na zgornjo veko, padli v njeno oko in drgnili ob njeno oko. Mislila si je, da ne gre za nič resnega in odšla k počitku. A naslednji dan je bilo njeno oko popolnoma zagnojeno, spopadala pa se je z grozljivimi bolečinami. Čutila je tudi močan pritisk v očesu in poklicala zdravnika. Takoj so jo odpeljali v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da so bleščice porezale njeno roženico (zgornjo plast očesa) in povzročile hudo okužbo.

Nesrečni dogodek se je zgodil lansko leto, vse od tedaj pa je morala Erica Diaz prestati dve presaditvi roženici, obe pa sta bili neuspešni. Zdravniki so se nato zbali, da bo utrpela sepso in niso želeli več tvegati. Erici so morali v celoti odstraniti oko.

Danes ima Erica protetično oko, stranski učinek zdravil, ki jih je jemala pa je bil še izguba las, obrvi in trepalnic. Sedaj ženske opozarja: ''Prosim, rotim vas, nikar se ne igrajte z bleščicami in pazite, da te ne zaidejo v oko, če si jih nanašate na veke.'' Čeprav je njen primer redek, pa je zagotovo do konca življenja zaznamoval njeno življenje. Škoda je na žalost nepopravljiva.

Makeup
(Foto: davidwolfe.com)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
 
Lali354 19.09.2017 20:12:08
Vaš članek je popolnoma napačen. Erica Diaz je izgubila oko, ko je pospravljala bleščice za svojo hčerko, ki je pred tem izdelovala čestitko/kartico. Širite pa tudi napačno mišljenje, da so vse bleščice nevarne. Med kozmetičnimi oz. eye safe bleščicami in ostalimi bleščicami (za npr. nohte, kartice itd.) je zelo velika razlika. Kozmetične so največkrat iz neke vrste poliestra, v okrogli obliki ter zelo grobo mlete na majhne delce. To zagotavlja izjemno varnost in ob pravilni uporabi z lepilom za bleščice preprosto ne pride do poškodb. Craft glitter oz. ostale blesčiče pa so iz kovine ali stekla, v obliki šestkotnika in večje. Zato so veliko bolj nevarne. Drugič ste lahko pri svojih člankih veliko bolj korektni in objavite resnične informacije, ne pa tiste, ki po nepotrebnem prestrašijo ljudi.
asgml 20.09.2017 00:26:53
v Sloveniji lahko en tak nesposobnež...tisti, ki je objavil članek...kljub javni osramotitvi obdrži službo.....
 
RamzesII 19.09.2017 16:19:50
Šele zjutraj opazila, prej pa mirno spala vso noč, ... sicer ne moremo vedeti kaj tu dejansko pomeni popolnoma zagnojeno oko, če bi temu bilo tako, očesa ne bi bilo več oz. nebi bilo funkcionalno.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave