18.12.2017
LJ
/ -2°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Voda Že poznate 1-mesečni sladkorni detoks in vse njegove prednosti? Maščoba 4 bolezni, ki jih lahko zavremo tudi naravno Čokolada Kaj se zgodi s telesom, če samo za 9 dni prenehamo uživati sladkor?

Naraven način, da znižate previsok krvni tlak

Uživanje probiotičnega jogurta vam lahko pomaga znižati previsok krvni tlak, so pokazali prvi zaključki študije, ki poteka na univerzi Stanford. Potrebno bo še nadaljnje raziskovanje. A ker gre za zdravo živilo, ne bo nič narobe, če po njem posežete že sedaj.

Krvne žile
Probiotične bakterije na naše ožilje vplivajo dobrodejno. (Foto: iStock)
Jogurt v kozarčkih
Posezite po jogurtu, ki je probiotičen. (Foto: iStock)

Prehrana, ki vsebuje preveč soli, v našem črevesju uničuje dobre bakterije, ki jih potrebujemo. Brez njih naše telo začne proizvajati celice, ki v telesu povzročajo in večajo vnetja. Zaradi tega krvne žile postajajo ožje, kar lahko vodi tudi v srčno ali možgansko kap.

Toda dobre bakterije, ki jih preslana prehrana uniči, lahko nadomestimo s probiotičnimi bakterijami, ki jih vsebujejo nekateri jogurti. Prvi zaključki študije, ki so jo opravili na univerzi Stanford, kažejo, da zmanjšajo število celic, ki povzročajo vnetja pa tudi previsok krvni tlak. Profesor David Relman pravi, da morajo to še naprej raziskovati, da pa prve ugotovitve kažejo, da nam probiotične bakterije lahko pomagajo znižati previsok tlak.

Probiotične bakterije lahko najdemo tudi v fermentiranih proizvodih, kot je kislo zelje. A Relman opozarja, da uživanje probiotičnega jogurta in fermentiranih proizvodov ni izgovor, da lahko sedaj brezskrbno uživamo preveč soli. Nekaj soli naše telo potrebuje – preveč pa nam škodi. Tudi povprečen Slovenec poje preveč soli.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
karamba34 17.11.2017 10:25:14
odkar sem se znebil tečne źene in spoznal mlado mično gospodično, se mi je krvni tlak znižal in seks je odličen.
ssesses 17.11.2017 12:52:09
Če tvoja žena pravi isto kot ti pol zadeva res deluje.
pedritsegonita 17.11.2017 19:36:13
njegpva ena je na pomirljevalih
 
jesenvoyo 17.11.2017 09:05:17
Pa je res vse tako enostavno ?
ata janez 17.11.2017 09:28:18
Malo morgen.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave