14.12.2018
LJ
/ -1°
Endokrini sistem To moramo vsi vedeti o hormonih Mafini Praznična sestavina, ki je povsem zdrava Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

Pippa razkrila, brez česa ne more živeti

''Vedno si privoščim zajtrk. Ne morem dobro pričeti dneva brez zajtrka,'' je kot podpornica akcije Magic Breakfast, ki spodbuja mlade, naj dan pričnejo z zdravim zajtrkom, povedala Pippa Middleton. Razkrila pa je tudi, česa ne bi mogla jesti za zajtrk.

Pippa Middleton - 1
''Vedno si privoščim zajtrk. Ne morem dobro pričeti dneva brez zajtrka,'' je kot podpornica akcije Magic Breakfast, ki spodbuja mlade, naj dan pričnejo z zdravim zajtrkom, povedala Pippa Middleton. (Foto: Reuters)

Pippa Middleton, ki se je maja letos kratkim poročila z možem Jamesom Matthewsom, je velika zagovornica zdravega življenjskega sloga, zato se je z velikim veseljem pridružila akciji Magic Breakfast, ki poteka v britanskih šolah in spodbuja mlade, naj dan pričenjo z zajtkom. Prav tako fundacija pomaga tudi otrokom, katerih starši si ne morejo privoščiti zdravega zajtrka.

Preberite še: 7 preprostih idej za zdrav zajtrk z malo kalorijami

Kot pravi Pippa, sama vedno dan prične z zajtrkom in si niti ne predstavlja, da bi ga pričela kako drugače. Kljub vsemu pa nekaterih jedi ne bi jedla za zajtrk, je povedala za časopis i Newspaper. ''Palačinke s slanino in javorjevim sirupom - tega zagotovo ne bi jedla,'' je dejala in razkrila, kako je videti njen običajen zajtrk.

''Ponavadi si za zajtrk privoščim navadni jogurt in vanj narežem sadje. Poleg tega si pogosto jem toast s semeni, ovsene kosmiče, oreščke, pečen rženi kruh z jajcem ali avokadom.''

Kate in Pippa Middleton
Razkrila pa je tudi, kaj je ponavadi jedla, ko je odraščala in si jedilno mizo delila s svojo starejšo sestro Kate. ''Skoraj vse je takrat bilo v obliki kaše, a na splošno smo jedli veliko zelenjave, jajc in toasta.''

Razkrila pa je tudi, kaj je ponavadi jedla, ko je odraščala in si jedilno mizo delila s svojo starejšo sestro Kate. ''Skoraj vse je takrat bilo v obliki kaše, a na splošno smo jedli veliko zelenjave, jajc in toasta.'' Njen nasvet za preprost, a zdrav zajtrk, s katerim lahko pričnemo dan, pa je, da zaužijemo mueslije s svežim jagodičevjem, kar priporoča tudi v svoji knjigi z recepti Heartfelt, ki jo je podprla tudi Britanska fundacija za zdravje.

Avokado
Sama si rada privošči tudi jajca z avokadom. (Foto: Profimedia)

Middletonova fundacijo Magic Breakfast podpira že vse od leta 2012, ko se je s svojim bratom udeležila dobrodelnega smučarskega tekmovanja, ki ga je organizirala fundacija in za mlade zbrala ogromno dobrodelnih sredstev. Dobrodelna organizacija namreč zagotavlja poceni, zdrave zajtrke za otroke iz revnih družin, ki pridejo v šolo preveč lačni, da bi se lahko normalno učili.

Zajtrk
Pippa svetuje, da si kdaj za zajtrk privoščite mueslije z jagodičevjem. (Foto: iStock)

''Nekateri otroci na žalost zaradi nesrečnih družinskih okoliščin ničesar ne pojedo vse od njihovega kosila, ki so ga prejšnji dan dobili v šoli,'' je za Health.com povedal vodja fundacije Magic Breakfast Alex Cynningham. ''Zato je zdrav obrok za 20 centov, ki ga zagotavlja naša fundacija zelo poceni in učinkovit način, ki mnogim otrokom zagotavlja, da se zjutraj dobro najedo in lahko nato normalno učijo. Presrečni smo, da imamo podporo Pippe. Pred petimi leti se je skupaj s svojim bratom udeležila tudi smučarskega tekmovanja na eni izmed naših prireditev. Res je bilo čudovito, saj smo z njeno podporo uspeli zbrati veliko denarja za našo fundacijo. Tudi sama si vedno privošči zajtrk in si ne predstavlja dneva brez zajtrka, zato si več kot očitno deli enake vrednote kot naša fundacija. Edino, kar je, je ne smete peljati na tipični ameriški zajtrk,'' se še pošali.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave