16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

24-letna Ariana Omipi iz Nove Zelandije je že drugič izgubila 58 kilogramov, saj se je po prvem hujšanju znova zredila. Tokrat ji je uspelo shujšati iz 126 kilogramov na 68 kilogramov in danes je prava lepotica.

Ariana Omipi se je od majhnega spopadala z odvečno telesno težo. Njena prehrana ni bila tako slaba, pravi, a uživala je ogromne količine hrane. ''Moje porcije so bile ogromne in nikoli nisem bila sita. Ko sem pojedla prvo porcijo, sem šla še po drugo, tretjo in včasih sem si naredila še en obrok,'' je povedala za britanski Mail Online. Oboževala pa je tudi sladice, najraje takšne s sladko smetano. Ko je bila stara 19 let, je prvič izgubila ogromno odvečnih kilogramov. Takrat je hujšala s pomočjo keto diete, ki temelji na nizkem vnosu ogljikovih hidratov. Dieta je bila sprva učinkovita in izgubila je kar 50 kilogramov. "Bila sem na keto dieti, telovadila sem vsakodnevno, včasih tudi dvakrat na dan. Ko sedaj pogledam nazaj, ne vem niti, kako je moje telo preneslo tako veliko spremembo." Svojo spremembo telesa je redno beležila z objavami na Instagram profilu in pridobila ogromno sledilcev.

Njena najnižja teža je bila leta 2017, a je po tem znova pričela pridobivati odvečne kilograme. V samo letu dni do začetka leta 2018 se je zredila za 60 kilogramov. Ko se je njena telesna teža povečevala, je prenehala objavljati fotografije na Instagram profilu, saj je imela občutek, da ne more biti več motivatorka za druge ljudi. To je vodilo do odločitve, da gre na operacijo zmanjšanja želodca. Operacijo je uspešno prestala 14. marca leta 2018 in takoj po njej že pričela izgubljati odvečne kilograme.

"Mislim, da je bilo veliko mojih težav z odvečno telesno težo hormonske narave, saj sedaj, ko so mi odstranili 90 odstotkov želodca in večji del žleze, ki proizvaja hormon lakote grelin, ne čutim več nenehne lakote. Sedaj imam končno občutek, da imam nadzor nad hrano. Sedaj lahko nekaj skuham brez želje, da hrano pojem."

Sedaj prvič po dolgem času znova občuti občutek sitosti in njen odnos s hrano je veliko bolj zdrav. "Glavni vzrok, zakaj sem se odločila za operacijo, je bil, da sem izvedela, da mi lahko pomaga nadzirati apetit, saj se mi bo po njej v telesu proizvajalo manj hormona lakote grelina. Sama sem si veliko prebrala na spletu o operaciji in se nato sestala s kirurgom in ga vprašala, ali mi lahko operacija pomaga na dolgi rok. Zdelo se mi je, da je glavni vzrok mojih težav pri nadzorovanju telesne teže, premočna lakota." Samo štiri tedne kasneje je že bila naročena na operacijo in kmalu prestala poseg.

"Moj odnos do mojega telesa se je po operaciji močno spremenil. V prvih dneh po operaciji, je bilo moje telo izjemno občutljivo in občutila sem vsak napačen korak, ko sem z njim ravnala grdo. Že če sem vodo pila prehitro ali prehitro naredila naslednji grižljaj, sem občutila bolečino. Takrat sem se naučila poslušati svoje telo in upoštevati, kar mi je sporočalo."

Pred operacijo je Ariana imela že težave s koleni in izpuščaje po vsem telesu zaradi prekomernega potenja. Težave so bile tako močne, da je pričela vadbo dojemati kot negativno izkušnjo in v njej ni več uživala. Sedaj po operaciji telovadi le dvakrat na teden po 45 minut, in to pod nadzorom osebnega trenerja.

"Vadba je ravno toliko intenzivna, da jo lahko redno vzdržujem, zato je postala stalna rutina v mojem življenju. Sestavljena je iz kardio vadbe in dvigovanja uteži. Poleg tega enkrat na teden peljem na daljši sprehod psa mojega cimra in ob vikendih večkrat tečem ali hodim ob obali s svojimi prijatelji."

Ker si je nabrala veliko sledilcev na Instagramu, je izkusila tudi negativne plati izpostavljenosti v javnosti. Odkrila je, da čuti velik pritisk, da ohrani določeno telesno težo. Kot pravi, se za izpostavljenost ni odločila zavestno, zato zaradi tega še bolj trpi. "Nekateri ljudje si želijo biti javne osebnosti ali dobro poznani, a jaz le rada delim stvari, za katere mislim, da bodo prinesle pozitiven vpliv v življenja drugih. Če sem se česa naučila v tem letu, je, da moram biti samozavestna in odločna pri odločitvah, ki jih sprejemam in ne smem dovoliti, da bi zunanji dejavniki vplivali na moje odločitve."Prepričana je, da če bi upoštevala mnenja drugih ljudi, bi še vedno bila tam, kjer je bila pred letom dni. "Svojo zunanjo podobo sem popolnoma spremenila in sedaj sem tako srečna, da se znova veselim svojega življenja in tega, kaj bo prinesla prihodnost."

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave