19.10.2017
LJ
21° / 5°
Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Mandarina Zdravstvene koristi mandarin, ki jih niste poznali! Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?

Pomanjkanje tega vitamina lahko povzroči kap. Ga zaužijete dovolj?

Vitamin K je manj znan, saj do sedaj nismo vedeli, kako pomemben je za zdravje srca. Ker ohranja velikost levega prekata, celo preprečuje, da bi nas presenetila kap. Preverite, ali uživate dovolj živil, ki vsebujejo to hranilo.

Infarkt
Odkrili so, da vitamin K pomembno vpliva na zdravje srca. (Foto: iStock)

Vitamin K v telesu ohranja velikost levega srčnega prekata, ki je odgovoren za to, da srce po celem telesu pošilja s kisikom bogato kri. Če zaužijemo premalo tega malo znanega vitamina, se ta prekat poveča, srce pa posledično po telesu krvi ne pošilja enako učinkovito. Zaradi tega lahko pride do srčne kapi.

Špinača
Uživate redno špinačo, brokoli ali ohrovt? To so viri vitamina K. (Foto: iStock)

Kako do dovolj vitamina?

Vitamin K lahko zaužijemo z ohrovtom, špinačo in brokolijem. Raziskovalci z ameriške univerze Augusta menijo, da nato aktivira določen protein, ki lahko vpliva na velikost srčnega prekata.

To so ugotovili tako, da so spremljali prehrano in aktivnost 766 zdravih najstnikov, starih med 14 in 18. Srce so spremljali prek ultrazvočnega slikanja. Iz levega prekata sicer izhaja aorta, iz desnega pa pljučna odvodnica, arterija, ki kri prinaša v pljuča.

Raziskava je še pokazala, da lahko razvijemo močnejši levi prekat, če uživamo več kot dovolj vitamina K. Še posebej zato raziskovalci priporočajo, da dovolj špinače, ohrovta in brokolija zaužijejo otroci, ki še rastejo in odraščajo. S tem ko bodo razvili močnejše srce, bodo dodatno zmanjšali kasnejše tveganje za kardiovaskularne bolezni.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
 
tornadotex 09.10.2017 10:01:02
Ful uživajte vitamin K,čez pet let pa odkrijejo,da sploh to ni to....
 
flakaflaka 09.10.2017 09:43:41
Ful uzivas vitamin K in potem te avto zbije!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave