16.11.2018
LJ
11° / 6°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona

Pomembno sporočilo, kaj je mogoče

Ko smo prekomerno težki, pogosto deluje nemogoče, da bi lahko izgubili odvečno težo. Zato ne želimo le ves čas ponavljati, kako pomembno je za naše zdravje, da te kilograme izgubimo. Želimo tudi objavljati izkušnje ljudi, ki jim je uspelo. Če je uspelo nekaterim, lahko tudi vam. Žal je pri hujšanju potrebno veliko vztrajnosti.

Shujšati ni mogoče čez noč, a kot pokaže zgornja fotografija, je kilograme izgubiti vseeno mogoče. Ni lahko – a je mogoče. Carly Jay je februarja 2014 tehtala 127 kilogramov. Štiri leta pozneje, ko je objavila zgornjo primerjavo dveh fotografij, tehta le 63 kilogramov. Dejansko je izgubila kar polovico svoje teže.

Preberite si še, ali je krompir res živilo, ki redi.

Kako ji je uspelo?

Uspelo ji je s spremembo življenjskega sloga. Težko je spremeniti način življenja, a to je edini način, kako lahko uspešno izgubimo odvečno težo in se začnemo počutiti bolje ter dolgoročno ogromno naredimo za svoje zdravje. Prekomerna teža je res dejavnik tveganja za vrsto kroničnih bolezni, ki povzročijo mnoge preglavice in se lahko končajo s prezgodnjo smrtjo.

"To je bila precej dolga pot," zapiše Avstralka pod fotografijo. Dve leti je potrebovala, da je prišla do zgoraj zapisane teže, ki jo od takrat uspešno vzdržuje. "To je življenjski slog, ki se nikoli ne konča, nikoli ne prideš do ciljne črte," je še dodala. Shujšati je mogoče edino, če privzamemo bolj zdrav življenjski slog. Če poskušamo to narediti v enem mesecu, bomo izgubili kilograme, a kmalu bo vzdrževati nove navade pretežko. Ko se vrnemo k starim, pa pridejo kilogrami nazaj.

Bolje je počasi poskušati živeti čim bolj zdravo, počasi poskušati privzemati bolj zdrave navade. Zamenjujte nezdrava živila z zdravimi in se poskušajte navaditi na njihov okus. Bistvo ni, da ste vse življenje na dieti in da se ves čas odrekate, temveč da vzljubite zdravo hrano tako kot vrsta ljudi, ki v njej vsak dan uživajo in zato nimajo težav s težo.

Preberite si še, kaj morate vedeti o uživanju sadja.

Za začetek je dovolj že 10 minut sprehoda

Skušajte se počasi tudi čim več gibati, imeti bolj aktiven življenjski slog. Namesto z avtom se odpravite do trgovine peš. Poskušajte se čim več sprehajati. Čeprav na začetku ne boste imeli energije za več kot deset minut sprehoda, se sprehajajte deset minut. Počasi se boste okrepili in ne boste mogli verjeti, ko boste spoznali, da se vaše navade počasi spreminjajo in postajajo vse bolj zdrave.

Delite svoje izkušnje

Ste med tistimi, ki jim je uspelo odvečno težo izgubiti s privzemanjem bolj zdravih navad? Delite z nami svojo izkušnjo in pomagajte tistim, ki so šele na začetku poti, ki ste jo vi že prehodili. Pišite nam na vizita@pop-tv.si

 

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave