15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Ni boljše sprostitve kot to ...

Ste že popolnoma utrujeni od vseh obveznosti? Čutite, da vam primanjkuje energije in da potrebujete sprostitev? Se spopadate z bolečinami v telesu? Sprostite se v Termah Thermana Laško, kjer boste našli svoj mir, si povrnili zdravje, se sprostili in razbremenili.

Terme Thermana Laško
Danes je Thermana Laško eden najsodobnejših turistično-medicinskih centrov, kjer se lahko sprostite, izboljšajte počutje, napolnite z novo energijo in poživite. Temelj njihove bogate ponudbe ostaja blagodejna termalna voda Laško. (Foto: Terme Thermana Laško)

Da je zdravje naše največje bogasto, se običajno zavemo šele takrat, ko se že spopadamo s težavami. A prav zdravje našega telesa je tisto, ki nam pomaga, da smo polni energije, da živimo kvalitetno življenje, da smo zadovoljni in se počutimo dobro. Za dobro splošno počutje je pomembno tako dobro fizično kot duševno zdravje, zato moramo pozornost posvetiti obema področjema. Svoje telo še vedno najpogosteje najlažje pozdravimo prav v naravi in zdravilna moč laških termalnih vrelcev, ki so jo poznali že v rimskih časih, je kot nalašč za to. Danes je Thermana Laško eden najsodobnejših turistično-medicinskih centrov, kjer se lahko sprostite, pozdravite, napolnite z novo energijo in poživite. Temelj vsega pa je še vedno termalna voda Laško.

Terme Thermana Laško
Zdravilna termalna voda Laško izvira iz globine 160 metrov, njena temperatura se giblje med 31 in 34 stopinj Celzija. Bogata je s kalcijem, magnezijem, sulfati in hidrogen karbonati. (Foto: Terme Thermana Laško)

Blagodejna termalna voda pomaga k hitrejšemu okrevanju

Zdravilna termalna voda Laško izvira iz globine 160 metrov, njena temperatura se giblje med 31 in 34 stopinj Celzija. Bogata je s kalcijem, magnezijem, sulfati in hidrogen karbonati. Prav visoka vsebnost kalcije je tista, ki vodo Laško loči od drugih termalnih vod. Kopanje v termalni vodi je priporočljivo pri obolenjih sklepov in vezi, mišic, kosti, boleznih obtočil, perifernih živčnih lezijah, presnovnih, ginekoloških in psihosomatskih boleznih. Termalne kopeli dvignejo temperaturo v tkivih in tako pospešijo prekrvavitev v koži in mišičju, sproščajo mišice in sklepe, izboljšajo prekrvavitev notranjih organov, pospešijo presnovne procese, delujejo protibolečinsko, izboljšajo gibljivost sklepov in z zdravilno energijo krepijo obrambno sposobnost organizma.

Pitje termalne vode Laško pa pomaga pri razstrupljanju telesa, saj s številnimi minerali, ki jih vsebuje, zmanjšuje zakisanost telesa, deluje blago odvajalno in izboljšuje medcelično komunikacijo. Blagodejno pa deluje tudi na naše psihično stanje in pomaga pri vzpostavitvi duševnega ravnovesja. V Termah Thermana Laško si lahko privoščite tudi sprostitev v tematskih savnah, ki govorijo zgodbo Laškega, bazenih, sprostitev ob masaži in številnih tretmajih, s katerimi lahko razvajate svoje telo.

Terme Thermana Laško
Za dobro splošno počutje je pomembno tako dobro fizično kot duševno zdravje, zato moramo pozornost posvetiti obema področjema. Svoje telo še vedno najpogosteje najlažje pozdravimo prav v naravi in zdravilna moč laških termalnih vrelcev, ki so jo poznali že v rimskih časih, je kot nalašč za to. (Foto: Terme Thermana Laško)

Na pomoč vam priskočijo tudi zdravniki

A Terme Thermana Laško so veliko več kot le prostor za sprostitev, imajo tudi medicinsko ekipo, ki ljudem ob različnih stanjih pomagajo do hitrejše rehabilitacije. Imajo ekipo zdravnikov specialistov fizikalne in rehabilitacijske medicine, splošne medicine, ortopede, travmatologe, nevrokirurge, revmatologe, nevrologe, infektologe. Premorejo zelo izkušene fizioterapevte, delovne terapevte, medicinske sestre, zdravstvene tehnike, bolničarje in maserje.

Terme Thermana Laško
Z rehabilitacijo skušajo doseči, da bi se bolnik čim bolj približal stopnji zdravja, kot je bila pred boleznijo ali poškodbo. (Foto: Terme Thermana Laško)

Ti pomagajo ob številnih zdravstvenih težavah, od le manjših bolečin v hrbtu, vratu, ramenih, zapestju ali drugod v telesu, pa tudi ob hujših stanjih po poškodbah in operacijah. Pomagajo tudi  ob degeneraciji sklepov in izven sklepnem revmatizmu, ob nevroloških boleznih, rehabilitaciji bolnikov z boreliozo in še bi lahko naštevali. Z rehabilitacijo skušajo doseči, da bi se bolnik čim bolj približal stopnji zdravja, kot je bila pred boleznijo ali poškodbo. Izvajajo medicinsko rehabilitacijo s pomočjo balneoterapije, fizikalne terapije, delovne terapije in rehabilitacije zdravstvene nege. Pri hitrejšem okrevanju po poškodbah pomagajo tudi športnikom.

Terme Thermana Laško
Zdravniki pomagajo ob številnih zdravstvenih težavah, od le manjših bolečin v hrbtu, vratu, ramenih, zapestju ali drugod v telesu, pa tudi ob hujših stanjih po poškodbah in operacijah. (Foto: Terme Thermana Laško)

Vsem pacientom, ki med okrevanjem potrebujejo neprestano pomoč, nudijo 24urno zdravstveno nego s prilagojeno namestitivijo. Poleg tega so razvili kvalitetne preventivne programe za ohranjanje zdravja.

Tradicijo ohranjanja zdravja in sprostitve v Thermani Laško, nekoč Zdravilišču Laško, negujejo že več kot 160 let, zato ni nenavadno, da se kot destinacija odličnosti ponašajo tudi z nazivom EDEN za dostopni turizem in so zato primerna lokacija tudi za vse športnike, ki se na svoji poti do športnih uspehov srečujejo z morebitnimi omejitvami.

Sponzorirana vsebina

Terme Thermana Laško
(Foto: Terme Thermana Laško)

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave