18.10.2018
LJ
20° / 10°
Sir Uživate mleko, sir, jogurt ali maslo? Piškoti Okusni piškoti, ki so dobri za vaše srce Holesterol Kako uspešno znižati holesterol? Ščitnica 8 znakov, da vam ščitnica deluje premalo

Kako ji je uspela popolna preobrazba?

Če bi odprli Instagram stran Katie Dunlop, bi lahko pomislili, da je imela vedno tako zdravo in fit telo. Toda resnica ni vedno takšna, kot jo na prvi pogled pokažejo družabna omrežja, odkrito prizna sama Katie. Danes je osebna trenerka. A pred tem se je leta borila z nezdravimi dietami ter nihanjem teže.

“Leta in leta sem se borila s slabo samopodobo. Moja teža me je spravljala v slabo voljo,” pove Katie Dunlop. “Vedno sem razmišljala o tem, koliko tehtam in kaj jem.”

Na žalost jo je to vodilo k slabim dietam. Prav tako bi se vedno v telovadnici vpisala v program, ki je bil v tistem trenutku moden in je obljubljal najboljše rezultate. Na koncu se nikoli ni mogla držati niti tega trenutno najbolj modnega programa niti diete, ki je bila nezdrava in prestroga, da bi se je sploh kdor koli lahko držal dlje časa. Najboljša dieta pa je ravno tista, ki se je lahko držiš dlje časa oziroma kar celo življenje.

A to je Katie ugotovila šele sčasoma. Pred tem pa je izkusila popolno izčrpanost, tako fizično kot predvsem čustveno. Počutila se je poražena, kot da ji nikoli ne bo uspelo. Kot da nikoli ne bo imela normalne teže in zdravega življenja. Vse je delovalo pretežko. Hkrati pa ni več mogla razmišljati o ničemer drugem. Danes o tem obdobju iskreno govori, da bi pomagala drugim.

Največ kilogramov je imela ob koncu študentskega obdobja. A takrat je tudi naenkrat doumela, da bi morda bilo bolje, da se osredotoči samo na to, da uživa zdravo hrano ter da se čim bolje počuti. Ni več razmišljala o svoji teži. Tehtnico je skrila. Ni bilo lahko naenkrat namesto o tem, kako je videti, razmišljati o tem, kako se lahko čim bolje počuti. A ravno ta načrt je uspel!

Namesto da bi našla vadbo, ki je najmodernejša, je poiskala gibanje, ob katerem se je tudi zabavala. Ni več sledila vsem mogočim dietam, temveč se je poskušala izobraziti o zdravi prehrani. “Prej bi se za nekaj časa odrekla vsem ogljikovim hidratom. Seveda tega ne bi mogla zdržati. Nato bi si rekla, da ne bom več jedla sladkorja. Seveda bi me kmalu kaj premamilo …” Nato pa je ugotovila, da bi bilo najbolje, da se prehranjuje uravnoteženo. Njeno telo potrebuje ogljikove hidrate, a poskušala je poseči po tistih zdravih, polnovrednih. Včasih bi pojedla tudi kaj nezdravega, a večinoma je res jedla vse bolj zdravo.

In kilogrami so se topili. Jedla je več kot prej, a izgubila je 20 kilogramov! Hkrati se je bolje počutila, ni več imela glavobolov in ni je mučilo pomanjkanje energije. Jedla pa je polnovredne ogljikove hidrate, kakovostne beljakovine, zdrave maščobe in veliko zelenjave in sadja. Celo zdravje njene ščitnice se je izboljšalo! Našla pa je tudi novo kariero, v kateri res uživa, saj ima občutek, da pomaga ljudem.

Preberite si tudi, kako je uspelo Slovenki Tamari.

Mislila je, da bo najbolj srečna zaradi številke na tehtnici, a pravi, da na koncu ni bilo tako. Enostavno se je počutila bolje in srečneje in to ji je največ pomenilo. To je tudi bistveno, meni. Da se človek počuti srečen in zdrav.

“In pravzaprav danes tehtam celo več  kot takrat, ko mi je uspelo shujšati. Vendar pa sem danes videti bolje. S tem ko pridobimo mišice, namreč ravno tako pridobimo nekaj teže. A mišice potrebujemo.” Pravzaprav nam tudi mišice pomagajo kuriti odvečno maščobo.

Danes je Katie druga oseba. Zdrava, zadovoljna, močna. “Prej sem se vedno sramovala same sebe, danes se imam rada, kakršna sem. Prej sem se vedno spraševala, ali je v redu to, kar nameravam obleči, ali sem se primerno oblekla … Bila sem tako negotova. Danes verjamem vase. Pa tudi ne dajem toliko na mnenje drugih. Zdrav način življenja je zame spremenil vse.”

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 1
 
bebo2 24.09.2018 13:40:12
men je tud na levi sliki čist ok
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave