21.01.2019
LJ
/ -2°
Prehlad To je najboljši način za preprečevanje gripe in prehlada Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Odvečna maščoba Ste pretežki in imate preveč maščobe okrog pasu? Trebuh Brez diete je dosegla take rezultate

Razkrivamo nepričakovane zdrave navade kraljeve družine

Velika Britanija ni poznana kot država z zdravimi navadami, a to ne velja za kraljevo družino, ki ima, kot kaže, kar nekaj zdravih navad. Preverite, katere.

Kraljica Elizabeta II. in princ Filip
Kraljica se izogiba živilom z glutenom. (Foto: Twitter)

1. Kraljica Elizabetha izbira zdrav vir ogljikovih hidratov

Kraljica Anglije je pri svojih 91. letih še vedno videti odlično in se ne boji ogljikovih hidratov. Še vedno si rada privošči kosmiče za zajtrk, angleške piškote ob čaju in manjše sendviče za prigrizek med obroki. Kljub temu pa uporablja pametno taktiko, saj se izogiba prekomernemu uživanju živil z glutenom. Tako raje izbere krompir, riž in testenine brez glutena. Rada izbira tudi lokalno hrano in sveže sadje in zelenjavo.

2. Kate Middleton prisega na surovo hrano

Kate, ki je prav tako poznana pod imenom Catherine, vojvodinja Cambriška, uživa privilegije kraljeve družine in ima osebnega trenerja, kuharje in celo ekipo, ki skrbi za njen zunanji videz. Prav zato ni nenavadno, da je tako hitro po porodu lahko že bila videti popolno in pripravljena na fotografiranje. Kate za svojo vitko postavo skrbi s strogo dieto, vendar pa poleg tega prisega še na surova živila. En dan na teden ne uživa nič drugega kot nekuhano hrano, ko uživa sveže sadje in zelenjavo, solato iz lubenice, goji jagode, ceviche, tabbouleh in mandljevo mleko.

Kate Middleton
Kate za svojo vitko postavo skrbi s strogo dieto, vendar pa poleg tega prisega še na surova živila. En dan na teden ne uživa nič drugega kot nekuhano hrano. (Foto: Profimedia)

Zakaj je to dobra ideja? Ne samo, da z uživanjem surove hrane avtomatično iz svojega jedilnika izločimo predelano hrano, pomaga tudi, da hitreje izgubimo odvečne kilograme. Surova hrana je bogata z zdravimi vitamini in minerali, ki so topni v vodi in se med kuhanjem izgubijo. Čeprav uživanje ves čas samo popolnoma surove hrane ne bi bila najbolj zdrava izbira in bi bila tudi težja za prebavo, je še vedno dobro, če si kakšen dan privoščimo več surove hrane.

3. Meghan Markle kombinira različne vadbe

Nekdanja igralka, ki bo kmalu postala del kraljeve družine, je ena tistih, ki obožuje telovadbe. ''Zdravje, umirjen um in občutek, ki ga imaš po telovadbi. Te stvari me motivirajo, da stopim na joga podlogo ali grem v telovadnico,'' je povedala za Women's Health UK. ''Včasih se tudi meni že misel na to, da grem telovadit, upira, a se vedno opomnim, kako dobro se počutim po tem. Skorajda evforično!''

Marklova rada kombinira različne vadbe. V svojo telesno aktivnost rada vključuje jogo, pilates, tek, skupinske vadbe, vadbo prek DVD-ja in vadbo z osebnim trenerjem. Na ta način se ne izogne le dolgočasju ob vadbi, pač pa zagotavlja tudi raznolikost vadbe, ki je izjemno dobra za naše telo.

Princ Harry in Meghan Markle - 4
''Zdravje, umirjen um in občutek, ki ga imaš po telovadbo. Te stvari me motivirajo, da stopim na joga podlogo ali grem v telovadnico,'' je povedala za Women's Health UK. (Foto: AP)

4. Princ Philip prisega na vojaško vadbo

Princ Philip, vojvoda Edinburški, je star že skoraj 97 let in je še vedno odličnega zdravja. Kaj je njegova skrivnost? Menda sledi 5BX načrtu, ki je ustvarjen za vojake iz Kraljeve kanadske letalske sile. Vadbo lahko opravite povsem brez opreme in kjer koli ali kadar koli. Osredotoča se na krepitev vsake mišice telesa in raztegovanje. Vadba vsebuje sklece, tek na mestu, raztegovanje hrbta, počepe - vse to v 11-minutni telesni aktivnosti. Prav tako vzdržuje zdrav slog z zdravo prehrano, kjer uživa manj ogljikovih hidratov in uživa prehrano, ki je podobna Atkinsonovi dieti. Princ Philip prisega na črno kavo in jo pije namesto čaja in uživa zelo malo alkohola. Veliko hodi in gre vsakič po stopnicah, če je to le mogoče.

Harry in Megan
Princ Harry se izogiba mlečnim izdelkom. (Foto: Profimedia)

5. Princ Harry se izogiba mlečnim izdelkom

Čeprav Harry ni več eden najbolj zaželenih samskih moških na svetu, je sedaj videti celo bolje kot kdaj koli prej. Kako mu uspeva, da je tako fit in zdrav? Menda je princ že pred nekaj keti opustil uživanje mlečnih izdelkov, saj je želel ohraniti popolno telo. Številni ljudje namreč poročajo o višjem nivoju energije in splošnem boljšem počutju, ko prenehajo uživati mlečne izdelke. Predvsem, ker so mnogi občutljivi na mlečni sladkor, imenovan lakotoza. Tisti, ki so lakotozno intolerantni, se lahko ob opustitvi mlečnih izdelkov počutijo veliko bolje. Leta 2017 pa je Harry razkril, da prav tako ne je več pice. Seveda si jo kdaj pa kdaj privošči, a sedaj bolj poredko. Pri vadbi prisega na visoko intenzivni intervačni trening, ki mu pomaga do izklesane postave.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave