17.01.2019
LJ
/ 6°
Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Hrana
Zaščiti svojo DNK s pravilno prehrano
Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko

Redite se lahko tudi zaradi te pogoste napake

Ste vedeli, da se zaradi stresa lahko redite? Tudi, če se preveč obremenjujete zaradi odvečnih kilogramov. Če želite ohranjati zdravo telesno težo, je pomembno, da zmanjšate količino stresa v svojem življenju.

Debelost
(Foto: iStock)

Se ves čas obremenjujete zaradi odvečnih kilogramov? Ste ves čas pod stresom v službi? Ali pa pod stresom zaradi slabih medsebojnih odnosov?

Michael Mosley
Britanski 'televizijski zdravnik' Michael Mosley je prepričan, da je stres eden glavnih razlogov, zakaj številni ne morejo izgubiti odvečnih kilogramov.

Britanski 'televizijski zdravnik' Michael Mosley je prepričan, da je stres eden glavnih razlogov, zakaj številni ne morejo izgubiti odvečnih kilogramov oziroma se spopadajo z debelostjo. Mosley je novinar, ki na britanski televiziji BBC vodi oddajo o zdravem načinu življenja, zaradi česar se ga je prijel vzdevek 'televizijski zdravnik'.

Mosley pravi, da je ključnega pomena, če želimo izgubiti odvečne kilograme, da se najprej sprostimo. Stres namreč naredi pravi razdor v našem telesu, s tem pa odlično predispozicijo za nalaganje odvečnih kilogramov.

Za The Mail Sunday je povedal: ''Raziskave kažejo, da kronični stres povečuje občutek lakote, povečuje možnosti, da se bomo tolažili s hrano in da bomo pojedli preveč. Prav tako uničuje naš spanec, ki je prav tako pomembna komponenta, zaradi katere se nam lahko nabira odvečna maščoba. Če želimo izgubiti odvečne kilograme, je ključnega pomena, da zmanjšamo stres v našem življenju in z njim bo odšlo tudi tolaženje s hrano.''

Izgorelost
Kronični stres povečuje občutek lakote, povečuje možnosti, da se bomo tolažili s hrano in da bomo pojedli preveč. (Foto: iStock)

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 5
 
exyu 21.01.2018 21:18:13
za zajtrk NIČ, za kosilo kar ti ostane od jutra, zvečer pa na vroč radiator da saj nekaj toplega v rit dobiš
graf 22.01.2018 19:22:57
ha ha ha ...odličen recept za hujšanje
 
karamba34 21.01.2018 20:20:11
seks tri krat na dan, preżene špeh stran.
slovenc79 21.01.2018 20:19:32
največ stresa doživljajo leni ljudje brez reda, ki vse obveznosti prelagajo in potem paničarijo, ko se nabere, ob prostem času pa so popolnoma neproduktivni.
rovte 22.01.2018 15:49:30
Bi te videl, če bi moral delati po 12 ur na dan in da živiš sam, v službo se voziš po 40 minut ali več, ko prideš domov najprej moraš odmeta pol metre snega, da se lahko sploh zapelješ pred hišo, potem se spet pripravljat za jutrišnjidelovni dan prav tako 10 do 12 urni. In tako iz dneva v dan.Tukaj ni nobene lenobe ampak služba oz. delodajalec ki te izkorišča, lahko greš stran ampak si moraš najprej kaj primernega poiskat. Dandanašnji to ni tako preprosto. Pišem iz lastnih izkušenj.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave