22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

Tako preprosto ublažite posledice onesnaženja

Omega-3 maščobne kisline lahko pomagajo ublažiti posledice, ki jih onesnaženo okolje pušča na našem telesu. Mastne ribe, soja in špinača so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in kot kaže, lahko zmanjšajo tveganje za boleznimi, ki jih povzroča onesnaženo okolje.

Zamrznjene ribe
(Foto: Thinkstock)

Raziskovalci iz medicinske fakultete Harvard so odkrili, da lahko strupene snovi iz okolja prodrejo v naša pljuča, možgane in druge notranje organe in povečajo tveganje za kap, bolezni srca in ožilja, pljučnega raka in kronične respiratorne bolezni, vključno z astmo. Najbolj nevarni delci so imenovani PM2.5, ki dražijo celice in povečujejo vnetja v telesu – ključni dejavnik, ki je povezan s številnimi boleznimi.

A njihova nova študija je pokazala, da lahko z omega-3 maščobnimi kislinami vpliv teh delcev zmanjšamo kar za tretjino ali polovico. Vodja raziskave dr. Jing Kang je pojasnil: ''Te patološke spremembe so zelo pomembne, saj obstajajo za današnje kronične bolezni temeljni skupni mehanizmi. Vsekakor bi ljudem priporočil, da uživajo več omega-3 maščobnih kislin, da bi zmanjšali posledice onesnaženega okolja. Poleg tega imajo omega-3 maščobne kisline številne druge koristi za zdravje. Čeprav niso zdravilo, imajo veliko pozitivnih učinkov.''

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
brabusednet 11.03.2017 15:33:28
Ribe so že na pol plastične.Prašič katerega sam krmim je sigurno manj onesnažen,kot ribe ki so tudi polne teških kovin in radijiaktivnosti,Fukušima in Ruski radijoaktivni odpatki v morjih.
maneno48 11.03.2017 08:40:16
ribe so onesnažene, kar poglejte kaj vse plava v morju, to ribe pojejo, en kup plastike, potopljene ladje, ki prevažajo marsikaj, jedrski odpadki, razgradnja jedrske elektrarne v Fukušimi . . . jst takelim reklamam ne zaupam
optimist11 11.03.2017 20:20:54
Uživaj postrvi.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave