20.10.2017
LJ
20° / 6°
Možganska kap Bi prepoznali pravočasno možgansko kap? Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?

To je izredno pomembno odkritje, če želite preprosto shujšati

Ameriški strokovnjaki so ugotovili, da lahko pri doseganju bolj zdrave teže naredimo izjemen napredek, če iz prehrane izločimo le koruzni sirup. To je sladilo, ki se uporablja v okoli 75 odstotkih pakirane hrane in pijače.

Pijača
Z majhno spremembo lahko naredimo velik korak k večjemu zdravju. (Foto: Thinkstock)

Raziskovalci so učinek koruznega sirupa preizkusili pri 40 prekomerno težkih otrocih in mladostnikih, ki so bili stari od devet do osemnajst let. Iz njihove prehrane so izločili vse izdelke, ki vsebujejo koruzni sirup. Prvi učinek se je pokazal že po osmih dneh, ko se jim je zmanjšal holesterol in krvni tlak ter so imeli manj zamaščena jetra.

Koruzni sirup je sladilo, ki je cenejše od navadnega sladkorja, zato se nahaja v kar precej vnaprej pakiranih živilih. Odkrili so, da v telesu deluje tako, da ta začne kopičiti maščobo. Ko koruzni sirup iz prehrane odstranimo, pa lahko metabolizem spet bolj normalno steče. Telo več maščobe pokuri, namesto da bi jo skladiščilo. Izboljša se občutljivost telesa na inzulin. Teža se začne uravnavati in postaja bolj zdrava.

Zanimivo je, da koruzni sirup tudi povzroči, da začne telo nalagati maščobe, ne da bi možgani dobili sporočilo, da smo jedli. Zatorej še naprej ostanemo lačni in lahko te hrane pojemo toliko več. Ker ima telo še vedno občutek, da strada, pa imamo manj energije in se recimo težje spravimo k telovadbi.

Študijo so opravili na kalifornijski univerzi Touro. Vodja študije profesor Jean-Marc Schwarz pa pravi: "Če se bodo ljudje s prekomerno težo lahko držali samo tega nasveta, bo to dober prvi korak k bolj zdravemu telesu. Ta se bo začel sam uravnavati, sam zdraviti, sam bo iskal pot k večjemu zdravju. S takšno spremembo lahko naredimo ogromno, da preprečimo bolezni in spet postanemo zdravi. Ker se prvi učinki pojavijo tako hitro, pa je to odličen način, da pomagamo ljudem, tudi za nas zdravnike. Večjo motivacijo jim bomo dali, če jih bomo lahko po dveh tednih poklicali nazaj v ordinacijo in jim pokazali prve pozitivne rezultate."

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
vezuv_ 13.08.2017 11:25:55
Beden nasvet, da bolj beden ne more biti. Koruzni sirup - izločam 90% sladkarij, OH in še vedno se redim. Stručkoti zakaj neki - dnevno se premigam tudi pošteno, da teče švic. Ne rabim hodit v fitnes, ker imam delo doma.
komir10 13.08.2017 21:30:21
edini uspešen recept je: manj žri...
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave