18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

To lahko skoraj za 70 odstotkov poveča možnost za zanositev

Mediteranska prehrana lahko za skoraj 70 odstotkov poveča možnost zanositve pri ženski, ki poskuša to doseči s postopkom in vitro fertilizacije (bolje poznane kot IVF postopek). Mediteranska prehrana je zelo zdrava.

Mediteranska prehrana
Mediteranska prehrana ima več pozitivnih učinkov na zdravje. (Foto: iStock)

Mediteranska prehrana pomeni kopico sadja in zelenjave, kakovostnega olivnega olja in zdravih maščob, ki jih dobimo iz rib. Raziskovalci univerze Harokopio iz Aten verjamejo, da antioksidanti, ki jih vsebuje ta hrana, pri zdravljenju neplodnosti pomagajo, ker izboljšajo kvaliteto ženskih jajčec, ko tudi ker ščitijo maternico. Ko je njena sluznica poškodovana, je težje zanositi.

Tukaj si preberite več o olivnem olju.

IVF
In vitro fertilizacija je bila uspešnejša, ko so ženske pol leta prej uživale mediteransko prehrano. (Foto: iStock)

Poleg tega mediteranska prehrana vsebuje samo majhne količine rdečega mesa, pri katerem so ugotovili, da poslabša možnosti zanositve. Po drugi strani vsebuje veliko polnozrnatih žit, ki lahko izboljšajo kvaliteto zarodka. Dr. Nikos Yiannakouris, eden od avtorjev študije, je povedal: "Ženske, ki se zdravijo zaradi neplodnosti, bi morali spodbujati, da uživajo čim bolj zdravo prehrano, denimo mediteransko prehrano, saj to izboljša možnost za zanositev. Naša študija je pokazala, da morda mediteranska prehrana pomaga tudi, ker izboljša možnost, da zarodek preživi."

Še posebej je bil učinek velik pri ženskah, ki so bile mlajše od 35 let in so tako jedle šest mesecev, preden so imele postopek in vitro fertilizacije.

Mediteranska prehrana že dolgo velja za zdravo in že več študij je pokazalo, da zelo dobro vpliva na naše zdravje. Grški raziskovalci so sicer spremljali 244 žensk, ki so bile stare od 22 do 41 let. Nobena ni imela težav s težo. Tiste, ki so imele najbolj zdravo oziroma mediteransko prehrano, so prej zanosile in tudi uspešno donosile.

Tukaj si preberite več o tem, da ne pomaga le mediteranska prehrana, ampak celoten mediteranski slog življenja.

Ne zamudite tudi zgodbe Katarine Venturini. Kako se je spopadla z nepodnostjo?

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 1
 
spiritualite100 05.02.2018 15:08:32
financiranje in naložbe Pozdravljeni, jaz sem g. Tetičković Marjan, poslovnež iz Slovenije, a prebivam v Franciji. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291 Tetičković Marjan
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave