25.09.2017
LJ
16° / 11°
Jessica Alba Zakaj ste ves čas lačni? (nasvet nutricistke Jessice Albe) Kap Preprečite infarkt ali kap: 8 navad, ki jih ne ignorirajte Alkohol Znaki, ki kažejo, da ste funkcionalni alkoholik Meje 9 stvari, ki jih ljudje, ki se spoštujejo, ne tolerirajo

To morate vedeti, da bi se zaščitili pred rakom jeter!

Še ena raziskava je pokazala, kako si škodimo z nezdravo prehrano, ki vsebuje veliko sladkorja in slabih maščob. Na univerzi v Kaliforniji so ugotovili, da lahko vodi v raka jeter. Preden se ta razvije, pa temu pomembnemu organu takšno prehranjevanje seveda zelo ovira delo.

Trebuh
Eden od znakov raka jeter je tudi bolečina v zgornjem delu trebuha. (Foto: Thinkstock)

Jetra so organ, ki skrbi za zelo veliko procesov v telesu. Med drugim, da se naše telo razstruplja, da se sintetizirajo aminokisline, ki jih potrebujemo, s pomočjo jeter lahko naše telo sploh izkoristi hranila, ki jih s hrano vnašamo. A s slabim prehranjevanjem, ki vsebuje veliko sladkorja in slabih maščob, delovanje jeter najprej slabimo, pa tudi povečujemo svoje tveganje za pojav raka.

Na univerzi v Kaliforniji menijo, da takšna, kot jo oni imenujejo, zahodnjaška prehrana, povečuje število slabih bakterij v črevesju – to so bakterije, zaradi katerih nastanejo vnetja. Poleg tega tudi zmanjšuje število bakterij, ki se proti tem vnetjem lahko borijo. “Zdravje črevesja in jeter je zelo povezano,” pove avtorica študije dr. Yu-Jui Yvonne Wan. “Ker jetra približno 70 odstotkov krvi prejmejo iz črevesja, je pomembno razumeti, da črevesje lahko povzroči bolezen v jetrih.” Rak nastane, ker se pojavijo vnetja.

Znaki raka jeter so lahko slabost, utrujenost, slab apetit, hujšanje brez pravega vzroka, zlatenica in bolečine v zgornjem delu trebuha.

Dejstvo je, da naše telo potrebuje zdravo hrano in da se lahko z njo zaščitimo pred rakom jeter, pa tudi pred vrsto drugih bolezni.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ples

Radi plešete?

Uporabne povezave