18.06.2018
LJ
29° / 14°
Hujšanje To je ključna napaka, ki jo delamo pri hujšanju Kuhinjska krpa Pazite, da vas ne zastrupi kuhinjska krpa Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Možgani Poglejte. To kajenje naredi možganom

Utrujene, težke noge? Modre žilice, zaradi katerih ne želite obleči kratkega krila?

Poletje je v polnem razmahu in številne ženske že nosijo krajša krila in kratke hlače. A temu se na žalost tudi v vročih dneh odpovejo številne, ki se spopadajo s krčnimi žilami, saj svoje noge skrivajo pred očmi drugih. Da ne bi bilo tako, si lahko pomagate s posebnim gelom z izvlečkom divjega kostanja, ki bo okrepil zdravje žil in ublažil videz krčnih žil.

Krčne žile
Utrujene, težke noge. Bolečine v nogah in modre žilice na nogah, so posledica krčnih žil. Tu je naravna pomoč. (Foto: iStock)

Težave s krčnimi žilami se poslabšajo poleti, saj je zunaj vroče, vročina pa povzroča dodaten pritisk na vene. Tako ni nenavadno, da nastajajo pogostejše težave z občutkom težkih in utrujenih nog, lahko tudi bolečine v nogah in otekanje nog. Ne le to, krčne žile nas motijo tudi estetsko, saj so vidne na površini koži kot modrikaste vijugaste in nabrekle žile. Prav zato si mnoge ženske niti v največji vročini ne želijo nadeti kratkega krila ali obleči kratkih hlač. S to težavo se danes spopada že kar 60 odstotkov odraslih, dvakrat pogosteje se z njimi spoprijemajo ženske. Krčne žile se lahko pojavijo na nogah, stopalih in gležnjih.

Krčne žile - 6
Krčne žile se pojavijo, ko zaklopke v venah, ki preprečujejo, da bi kri tekla v nasprotno smer, popustijo, kri pa prične zastajati v veni. Takrat se poveča pritisk na steno vene, zaradi česar se prične prekomerno raztegovati in vijugati. (Foto: iStockphoto)

Hitra in naravna pomoč!

Da bi hitro ublažili videz krčnih žil in zmanjšali občutek otekanja nog, si lahko pomagate z naravnih gelom, ki vsebuje izvleček divjega kostanja. Divji kostanj vsebuje zdravilno sestavino, imenovano escin, ki deluje protivnetno in s tem pomaga tonizirati vene in okrepiti steno vene. Na ta način zmanjšuje otekanje nog in pospešuje krvni obtok. Hkrati vsebuje še zdravilni heparin, ki ima antikoagulacijsko delovanje, kar pomeni, da preprečuje pojav krvnih strdkov, s tem pa zmanjšuje možnosti za podplutbe in otekline. Gel z izvlečkom divjega kostanja na obolele predele lahko nanesete enkrat do trikrat na dan in masirate od spodaj navzdol. Pazite le, da gela ne nanašate na rane ali odrgnine. Pri krčnih žilah je tudi priporočljivo povijanje nog ali nošenje kompresijskih nogavic.

Zakaj se pojavijo krčne žile?

Krčne žile se pojavijo, ko zaklopke v venah, ki preprečujejo, da bi kri tekla v nasprotno smer, popustijo, kri pa začne zastajati v veni. Takrat se poveča pritisk na steno vene, zaradi česar se začne prekomerno raztegovati in vijugati. Pod kožo se pojavijo modrikaste krčne žile. Gel z izvlečkom divjega kostanja prinese hitro in učinkovito olajšanje ter ublažitev videza krčnih žil. A pomembno je še, da svojim nogam pomagate na druge načine. Vzrok za pojav krčnih žil je namreč lahko tudi debelost, kajenje, premalo gibanja, izpostavljanje nog visokim temperaturam. Pojavijo se lahko tudi zaradi prenašanja težkih bremen in neprimernih obuval, kot so visoke pete. Problematična so lahko tudi pretesna obuvala ali pa težave povzročijo hormonske motnje. Krčne žile se pogosteje pojavljajo tudi v nosečnosti, saj je takrat večji pritisk na noge. Z njimi se pogosteje spopadajo tudi starejši ali ljudje, ki so veliko na nogah. Delno je težava lahko tudi dedna.

Krčne žile - 3
Gel z izvlečkom divjega kostanja prinese hitro in učinkovito olajšanje ter ublažitev videza krčnih žil. (Foto: iStockphoto)

Kako si pomagati?

Če imate prekomerno telesno težo, je dobro, da z uravnoteženo prehrano in vadbo izgubite odvečne kilograme. Telovadba bo pomagala tudi pospešiti prekrvavitev v nogah. Svetuje pa se še opustitev kajenja, s čimer zmanjšate tveganje za številne druge izjemno nevarne bolezni, kot so pljučni rak in bolezni srca in ožilja. Dobro je še, da ne nosite pretesnih oblačil, da ne bi zmanjšali prekrvavitve predela in da ne sedite ali stojite predolgo.  

Če vam nogavice in zdrav življenjski slog ne bodo pomagali, lahko preizkusite še druge načine zdravljenja varikoznih ven. Preizkusite lahko skleroterapijo, pri kateri z injekcijami posebne raztopine povzročijo izpraznjenje krvi, ki se je nabrala v veni, in zapiranje ven in tako ozdravijo pajkaste in nekatere večje krčne žile. Na voljo so tudi laserski posegi, odstranjevanje s pomočjo katetrov, odstranjevanje dolgih ven skozi manjšo zarezico, ambulantna flebektomija, pri kateri fizično odstranijo krčne žile in endoskopska operacija ven, ki navadno pride v poštev pri osebah z napredovalim stanjem in razjedami. Preden se odločite za kakršen koli poseg, se o njem posvetujte z zdravnikom.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave