18.12.2017
LJ
/ -2°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Voda Že poznate 1-mesečni sladkorni detoks in vse njegove prednosti? Maščoba 4 bolezni, ki jih lahko zavremo tudi naravno Čokolada Kaj se zgodi s telesom, če samo za 9 dni prenehamo uživati sladkor?

Z enim ukrepom se zaščitite pred kapjo, demenco, boleznimi srca in ožilja

Svojo prehrano spremenite tako, da boste imeli v črevesju pravo ravnovesje mikrobiote, pravijo Nizozemci, ki trdijo, da se lahko tako zaščitimo pred vrsto boleznimi, ki so povezane s staranjem - kapjo, demenco, kardiovaskularnimi boleznimi.

Glava
Kaj vas ščiti celo pred kapjo, demenco, boleznimi srca in ožilja? (Foto: iStock)
Skoraj 70 odstotkov imunskega sistema se nahaja v črevesju, zaradi česar je pomembno, da vzdržujemo ta del telesa zdrav. S tem preprečujemo vrsto bolezni. Zdaj so Nizozemci ugotovili, da s tem tudi zaviramo staranje in preprečujemo bolezni, ki so povezane s staranjem. Poglejmo, zakaj.
Kruh
Z uživanjem procesirane hrane uničujete ravnovesje v svojem črevesju, kar pripelje številne bolezni. (Foto: iStock)

Raziskovalci Univerzitetnega kliničnega centra Groningen so ugotovili, da je lahko neravnovesje mikrobiote v črevesju krivo za veliko bolezni, ki so povezane s staranjem.

Z uživanjem zdrave hrane ostaja črevesna mikrobiota v ravnovesju - dobrodejna prevladuje nad škodljivo. Nezdrava hrana po drugi strani pospešuje razraščanje slabe mikrobiote. To vodi v vnetja. Nizozemci so ugotovili, da ta vnetja pospešujejo staranje in so pomemben dejavnik tveganja za vrsto bolezni, kot so kap, demenca, bolezni srca in ožilja.

Že več študij je pokazalo, da prevladovanje slabe mikrobiote povzroči tudi, da nam v telesu zastaja več strupov in da imamo večje tveganje za vnetne bolezni črevesja, prekomerno težo, sladkorno bolezen, anksioznost, avtizem in celo rak. Za zdravje celega telesa je res ključno poskrbeti za zdravo črevesje.

Zdravo črevesje
Za zdravo črevesje uživajte veliko sadja in zelenjave ter še zdrava žita, stročnice, oreške ... (Foto: iStock)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
ni_mi_vse_eno 09.11.2017 00:46:24
Konoplja zdravi Alzheimer in demenco, google it. Pri nas pa starce lovi policija, ker gojijo zelenjavo.
 
rovte 08.11.2017 14:57:28
Tako enostavno, kdo bi si mislil!
mini5moris 08.11.2017 19:43:46
loll
alien8potnik 08.11.2017 12:03:29
veganska prehrana je absoutno najboljša.
ni_mi_vse_eno 09.11.2017 00:48:18
Poglej 40 year old vegan dies of heart attack. Why. Dr. Michael Greger. Vegansko ni nujno najboljše, nekaj drugega je pomembno, poglej in spoznaj.
Sandi Krivec 09.11.2017 00:50:34
Pa b12 v tableta in si najbolj zdrav človek! Ne se hecat. Nimamo vsi enake genetike in posplošeno govoriti ta hrana je najboljša je čisto zgrešeno. Vsak se mora sam naučiti kaj mu odgovarja in seveda poslušati svoje telo.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave