16.11.2018
LJ
11° / 6°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona

Znanstveniki so si enotni: To je molekula prihodnosti!

Resveratrol oziroma molekula prihodnosti, kot ji pravijo mediji ter številni strokovnjaki, je očitno na pohodu tudi v Sloveniji. Po tem, ko smo lahko prebrali, kako zelo cenjena je ta molekula med tujimi strokovnjaki, so o njeni učinkovitosti prepričani tudi slovenski.

Grozdje
Čeprav se resveratrol nahaja v številnih živilih, ga z naravnimi viri v telo težko vnesemo optimalno količino. (Foto: Thinkstock)

Težko bi našli koga od strokovnjakov, tako na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteti za farmacijo kot med kardiologi in biologi, ki o resveratrolu ne bi povedal kaj pozitivnega. Po prodaji že prehiteva znan antioksidant koencim q10, kmalu pa naj bi ga zaradi vseh pozitivnih učinkov na naše celice jemali tako pogosto kot vitamin C.

Ohranite zdrav srčno-žilni sistem

Kot vemo, so bolezni srca in ožilja eden najbolj pogostih razlogov za prezgodnjo smrt v razvitem svetu. Med najbolj pogostimi srčno-žilnimi boleznimi so povišan krvni tlak, angina pektoris in srčni infarkt, možganska kap ter srčno popuščanje. Ravno molekula resveratrola pa je tista, ki pripomore k ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema. Nič čudnega torej, da zdravniki in kardiologi svetujejo njeno redno jemanje.

Resveratrol Forte
Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljšega izbrali Resveratrol Forte. (Foto: Sanofarm)

Pazljivo pri izbiri izdelkov z resveratrolom!

Resveratrol se sicer nahaja v številnih živilih, žal pa ga z naravnimi viri težko v telo vnesemo optimalno količino, zato ga je priporočljivo uživati v obliki prehranskih dopolnil. Treba pa je poudariti, da je pri izbiri tovrstnih izdelkov potrebna previdnost, saj številni izkoriščajo resveratrol zgolj za hiter zaslužek. V tabletah številnih proizvajalcev je v resnici resveratrola bolj malo ali pa je ta slabe kakovosti. Odločite se za preverjene proizvajalce. Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljšega izbrali Resveratrol Forte, ki je bil hkrati tudi prvi resveratrol na slovenskem trgu in je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah. Za najboljšega v Sloveniji pa so ga izbrali tudi strokovnjaki. Prof. dr. Bren je na okrogli mizi o resveratrolu o tem izdelku povedal naslednje: »Resveratrol Forte ima največjo vsebnost čistega resveratrola v eni tableti, poleg tega pa ima še 200 mg ostalih fenolnih spojin, kar je dodatno zagotovilo za učinkovitost samega izdelka. Poleg tega pa ni zanemarljivo niti dejstvo, da so ga za najboljšega izbrali zadovoljni uporabniki.« V raziskovalnem projektu na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo so ugotovili, da bi morali za enake učinke, kot jih ima ena tableta Resveratrol Forte, pojesti več kot kilogram goji jagod ali granatnega jabolka, ki sicer veljata za najboljša sadna vira antioksidantov.

Sponzorirana vsebina

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave