14.11.2018
LJ
15° / 8°

Dr.sci. Andreja Pšeničny, univ.dipl.psih.

Doktorica psiholoških znanosti in psihoterapevtka, ki velja tudi za vodilno strokovnjakinjo za zdravljenje sindroma izgorelosti.

Andreja Pšeničny
Andreja Pšeničny, psihologinja in psihoterapevtka velja za vodilno strokovnjakinjo za izgorelost. (Foto: osebni arhiv)

V doktorski nalogi, ki jo je zagovarjala na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani, je postavila svoj model vzrokov za sindrom izgorelosti. V okviru Medicinske fakultete v Ljubljani je opravila podiplomski študij iz psihoterapije, vključno z zaključnim izpitom, pri Združenju psihoterapevtov Slovenije pa je izpolnila vse druge pogoje. ki so potrebni za pridobitev naziva psihoterapevtka. Zaključila je tudi uvodni in nadaljevalni študij skupinske analize.

Psihoterapevtsko znanje uporablja za pomoč pri težavah s samopodobo in pri medosebnih odnosih ter za zdravljenje celotnega spektra duševnih motenj (depresija, anksioznost, OKM, motnje hranjenja, stresne in psihosomatske motnje …) in osebnostnih motenj, kot je bordeline, narcisistična ali shizoidna motnja. Izvaja individualno razvojno analitično psihoterapijo in skupinsko analizo.

Objavila je vrsto raziskovalnih, strokovnih in poljudnih člankov. Izsledke svojega raziskovalnega dela prenaša tudi v svoje psihoterapevtsko delo.

Zadnja leta vodi strokovno delo Inštituta za razvoj človeških virov, ki ga najdete na spletnih naslovih http://www.psihoterapija-ordinacija.si/ in http://www.burnout.si/.

 

 

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave