15.11.2018
LJ
12° / 8°

asist. mag. Matej Makovec, dr. med.

Specialist kirurg, ki se v Splošni bolnišnici Novo mesto ukvarja predvsem z operacijami krčnih žil, obvodnimi operacijami na okončinah, operacijami na vratnih žilah in z zdravljenjem kroničnih ran.

Matej Makovec
Specialist kirurg asist. mag. Matej Makovec, ki se ukvarja z operacijami žil. (Foto: Aljoša Kravanja)

Asist. mag. Matej Makovec, dr. med., specialist kirurg, je rojen 21. 5. 1972 v Šempetru pri Gorici, kjer je leta 1987 končal osnovno šolo, maturiral je 1991 na Gimnaziji v Novi Gorici, študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani končal 1999. Strokovni izpit je opravil leta 2000. Po končanem študiju je opravil sekundariat z licenčnim izpitom leta 2001. V od 2002 do 2003 je delal v ambulanti splošne prakse v Logatcu.

V drugi polovici leta 2003 je delal v Kantonsspitalu, Basel, Švica. Leta 2004 je začel specializacijo iz splošne kirurgije, specialistični izpit je opravil 2009. Magistrsko delo je uspešno zagovarjal 2010. Oktobra 2010 je vpisal podiplomski doktorski študij biomedicine. Za asistenta za področje kirurgije na MF v Ljubljani je bil izvoljen 2011.

Ožje specialistično področje dela: obvodne operacije na okončinah (by-pass), operacije krčnih žil (klasično, lasersko), operacije na vratnih žilah (karotidne endarteriektomije), zdravljenje kroničnih ran (arterijski, venski, mešani, druge etiologije).

Postavi vprašanje

V spodnji obrazec vpišite svoje vprašanje. Svetujemo vam, da pred tem v arhivu vprašanj in odgovorov preverite, če odgovor na vaše vprašanje že obstaja. Sodelujejo lahko le registrirani uporabniki. (Registracija). Podrobnejša navodila o svetovalnici ...

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si


Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave