16.01.2019
LJ
/ -1°

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Boštjan Meh
Boštjan Meh, oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene. (Foto: Dare Čekeliš)

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je dve leti opravljal sekundariat, in sicer v Splošni bolnišnici Novo mesto, ljubljanskem Kliničnem centru in pol leta v Splošni bolnišnici Celje. V slednji je tudi opravil specializacijo iz oftalmologije.

Kot oftalmolog dela v svoji ambulanti, kjer se ukvarja z vsemi očesnimi boleznimi in motnjami vida. Svoje znanje redno nadgrajuje na strokovnih srečanjih doma in v tujini. Ogromno časa in svoje pozornosti usmerja v očesno kirurgijo, kjer ima posebno mesto operacija sive mrene.

Do leta 2005 je bil zaposlen na Očesnem oddelku SB Celje, takrat pa je pridobil koncesijo za področje oftalmologije in nadaljeval svojo poklicno pot kot zasebnik. Pridobljena koncesija mu omogoča izvajanje očesnih pregledov in operacij sive mrene preko kartice zdravstvenega zavarovanja za bolnike z veljavnim zavarovanjem, po dogovoru pa tudi samoplačniško. 

Svojo ambulanto ima v prostorih Zdravstvenega doma Sevnica, kjer nudi preglede in široko paleto očesnih preiskav, ki omogočajo natančno oceno očesnega stanja in določitev potrebne medikamentozne ali kirurške terapije. Očesne operacije trenutno izvaja v Očesnem kirurškem centru v Kettejevem drevoredu v Novem mestu.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave