15.11.2018
LJ
12° / 8°

Doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med.

Abdominalni kirurg in proktolog, ki letno opravi več kot 500 operacij, med katerimi prevladujejo operacije zadnjika, danke, širokega črevesa, kile in žolčnih kamnov.

Boštjan Mlakar
Doc. dr. Boštjan Mlakar, abdominalni kirurg in proktolog, ki letno opravi več kot 500 operacij, med katerimi prevladujejo operacije zadnjika, danke, širokega črevesa, kile in žolčnih kamnov.

Ukvarja se tudi z diagnostiko, konservativnim in operativnim zdravljenjem vseh proktoloških bolezni, vključno s spolno prenosljivimi boleznimi zadnjika in danke.

Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomiral leta 1997, magistriral leta 2000 in doktoriral leta 2006. Šestletni specialistični študij iz abdominalne kirurgije je s pohvalo zaključil leta 2004. Je docent za anatomijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani in docent za kirurgijo na Medicinski fakulteti v Mariboru. Ustanovil je Kirurški center Zdrav splet v Mariboru in je njegov strokovni vodja.

Številne diagnostične in operativne posege opravlja tudi v Kirurškem sanatoriju Rožna Dolina v Ljubljani. S področja proktologije in kolorektalne kirurgije se je izpopolnjeval v St. Mark's Academic Hospital v Londonu (2002, 2003), v Medicinskem centru Iatros v Ljubljani (2000) in na Karolinska Hospital v Stockholmu (2001).

Tečaj iz laparaskopske kirurgije je opravil v Landeskrankenhaus v Bregenzu (2001). Leta 2004 je opravil podiplomsko izobraževanje iz kirurgije želodca na Royal College of Surgeons v Londonu. Marca 2005 se je o problematiki medeničnega dna izobraževal v Ahmed Shafik Hospital v Kairu. Marca 2006 je opravil tečaj laparaskopske kirurgije širokega črevesa v Strasbourgu, maja istega leta pa tečaj o zdravljenju raka širokega črevesa v Erlangnu. Septembra 2008 se je iz laparaskopske kolorektalne kirurgije izpopolnjeval v San Raffaele Hospital v Milanu.

Ves čas se ukvarja tudi z raziskovalnim in pedagoškim delom. Leta 2000 je ustanovil spletno stran zdravniski-nasveti. Je avtor več kot 100 člankov v domači in tuji strokovni literaturi. Sodeluje pri dveh raziskovalnih projektih in je vodja obsežne raziskave o analnih spolnih odnosih in analnem zdravju ter o zdravstvenem varstvu MSM populacije.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave