05.08.2015
LJ
31° / 19°

Prof. dr. Rok Vengust, dr. med.

Ortoped, ki se posveča predvsem operativnemu zdravljenju ledvene, prsne in vratne hrbtenice.

Rok Vengust
Doc. dr. Rok Vengust, ortoped, ki se posveča predvsem operativnemu zdravljenju ledvene, prsne in vratne hrbtenice. (Foto: Dare Čekeliš)

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani 1993 je začel stažirati v SB Celje in še med opravljanjem le-tega začel delati na Ortopedski kliniki v Ljubljani. V okviru sekundariata je delal na Ortopedski kliniki v Ljubljani in na kirurškem oddelku Splošne bolnišnice v Novem mestu. Specializacijo je zaključil leta 2000.

Med specializacijo in po opravljenem specialističnem izpitu iz ortopedije se je posvetil operativnemu zdravljenju ledvene, prsne in vratne hrbtenice. Izpopolnjeval se je pri prof. Harmsu v Nemčiji in prof. Parisiniju v Italiji.

V Sloveniji je uvedel več novih kirurških metod zdravljenja hrbtenice, med katerimi izstopajo vertebroplastika, operacije umetne medvretenčne ploščice ledvene hrbtenice, TLIF pristop pri zatrditvah ledvene hrbtenice, endoskopska operacija hernije medvretenčne ploščice in izoliran zadnji dostop pri operacijah tumorjev in vnetij prsne in ledvene hrbtenice. Od leta 2005 vodi hrbtenični oddelek Ortopedske klinike v Ljubljani. Letno opravi od 350 do 400 operacij na hrbtenici.

Intenzivno se ukvarja tudi z znanstveno raziskovalnim delom. Leta 2004 je doktoriral s temo “Pomen različnih biomehaničnih dejavnikov pri razvoju displastičnega kolka”. Do sedaj je objavil 101 znanstveno delo, od tega 13 v revijah, ki jih indeksira SCI.

Postavi vprašanje

Zdravnik v spletni svetovalnici ne sodeluje več. Lahko pa preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v njegovem arhivu vprašanj in odgovorov, ali pa izberete drugega zdravnika iz istega specialističnega področja.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Sivka

Uporabljate eterična olja?

Uporabne povezave

  • menstruacija

    Valerija Valy Čeh: lep pozdravček!!!spet se oglašam:rada bi poveda...
  • Alergija na osji pik

    me-li-ta: Imam eno vprašanje. Star sem 16 let in pred kra...
  • Zanositev

    Taya80: se kar je malo zanemaril, ja :(

Zadnji komentarji