Irena Rahne Otorepec, dr. med.
ZDRAVNIKI

Irena Rahne Otorepec, dr. med.

15.05.2009, 11:59
0

Specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Irena Rahne - Otorepec, specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.
Irena Rahne - Otorepec, specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer splošna medicina, je končala maja leta 1988. Po končanem obveznem izobraževanju za pridobitev zdravniške licence je leta 1990 opravila strokovni izpit ter se konec istega leta zaposlila na Psihiatrični kliniki v Ljubljani na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje (KOMZ) – Enota za zdravljenje odvisnih od alkohola, kjer dela še danes. Specialistični izpit iz psihiatrije je opravila leta 1996. Končala je podiplomski študij iz psihopatologije, psihoterapije ter uvodni študij iz skupinske psihoanalize.

Leta 1997 se je kot sodelavka pridružila prof. dr. Slavku Ziherlu v Ambulanti za spolne motnje in partnerske probleme na Zaloški 29, v okviru KOMZ, kjer ima ambulanto vsako sredo.

Je aktivna članica Slovenske sekcije za spolno medicino-SSSM, ki se je osnovala leta 2005 in ki deluje pod okriljem evropskega združenja za spolno medicino-ESSM. Redno se udeležuje svetovnih in evropskih seksoloških kongresov ter posreduje znanje tako kolegom kot tudi uporabnikom.

O spolnosti in spolnih motnjah je že večkrat predavala na podiplomskem študiju psihopatologije za specializante psihiatrije in klinične psihologije, v okviru izbirnih vsebin pri predmetu psihiatrija za študente medicine, na srečanjih zdravnikov družinske medicine kot tudi na psihoterapevtskih srečanjih.

Nastopala je tudi v medijih, npr. v Polnočnem klubu na temo spolnih motenj ter nedavno v radijski oddaji Izlivi na temo Spolna komunikacija. Želi osveščati ljudi o pravicah do spolnega zdravja, vplivati na zmanjševanje tabujev in odpravljanje predsodkov tako na področju seksualnosti in kot tudi pri obravnavi spolnih motenj. Poleg tega se namerava bolj intenzivno posvetiti obravnavi in zdravljenju spolnih motenj pri ženskah.

V načrtu ima pridobitev evropske licence iz seksologije, ki jo od leta 2009 načrtuje ESSM.
 

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Varuhinja predala poročilo varuha predsedniku ...
ŠPORT
Lopetegui brez dlake na jeziku: S Perezom se ne ...
POP IN
Velika preobrazba kuharskega mojstra Gordona ...
TV ODDAJE
Tina Gorenjak na fizioterapiji tik pred začetkom ...
VIZITA.SI
Znaki srčnega infarkta, ki jih ženske morajo ...
OKUSNO.JE
Nebeška sladica brez peke
ZADOVOLJNA.SI
Danes je videti ravno tako dobro, kot je bila ...
MOSKISVET.COM
Je to Putinova hčerka ali ne?
BIBALEZE.SI
Zato se največkrat skregate pred odhodom v vrtec ...
CEKIN.SI
Upoštevajte pravilo 24 ur in zgodilo se bo to
DOMINVRT.SI
6 trikov za hitro čiščenje
VIZITA.SI
Razvada, ki poslabša zdravljenje raka