14.11.2018
LJ
15° / 8°

Irena Rahne Otorepec, dr. med.

Specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Irena Rahne Otorepec
Irena Rahne - Otorepec, specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti, partnerskih problemov ter težavami na področju rabe, zlorabe in odvisnosti od legalnih drog – alkohola in psihotropnih zdravil.

Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer splošna medicina, je končala maja leta 1988. Po končanem obveznem izobraževanju za pridobitev zdravniške licence je leta 1990 opravila strokovni izpit ter se konec istega leta zaposlila na Psihiatrični kliniki v Ljubljani na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje (KOMZ) – Enota za zdravljenje odvisnih od alkohola, kjer dela še danes. Specialistični izpit iz psihiatrije je opravila leta 1996. Končala je podiplomski študij iz psihopatologije, psihoterapije ter uvodni študij iz skupinske psihoanalize.

Leta 1997 se je kot sodelavka pridružila prof. dr. Slavku Ziherlu v Ambulanti za spolne motnje in partnerske probleme na Zaloški 29, v okviru KOMZ, kjer ima ambulanto vsako sredo.

Je aktivna članica Slovenske sekcije za spolno medicino-SSSM, ki se je osnovala leta 2005 in ki deluje pod okriljem evropskega združenja za spolno medicino-ESSM. Redno se udeležuje svetovnih in evropskih seksoloških kongresov ter posreduje znanje tako kolegom kot tudi uporabnikom.

O spolnosti in spolnih motnjah je že večkrat predavala na podiplomskem študiju psihopatologije za specializante psihiatrije in klinične psihologije, v okviru izbirnih vsebin pri predmetu psihiatrija za študente medicine, na srečanjih zdravnikov družinske medicine kot tudi na psihoterapevtskih srečanjih.

Nastopala je tudi v medijih, npr. v Polnočnem klubu na temo spolnih motenj ter nedavno v radijski oddaji Izlivi na temo Spolna komunikacija. Želi osveščati ljudi o pravicah do spolnega zdravja, vplivati na zmanjševanje tabujev in odpravljanje predsodkov tako na področju seksualnosti in kot tudi pri obravnavi spolnih motenj. Poleg tega se namerava bolj intenzivno posvetiti obravnavi in zdravljenju spolnih motenj pri ženskah.

V načrtu ima pridobitev evropske licence iz seksologije, ki jo od leta 2009 načrtuje ESSM.
 

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave